Landbrugsskoleforstander: Kaotisk situation lige nu

15. april kan kun en mindre del af eleverne ved landbrugsskolerne vende tilbage til skolerne, de øvrige først 10. maj. Der er mange uafklarede spørgsmål, siger Jens Munk Kruse, formand for Danske Landbrugsskoler.

Statsminister Mette Frederiksens meldinger mandag om den første fase af genåbningen af Danmark betyder, at flertallet af eleverne på landets landbrugsskoler først kan vende tilbage til skolerne 10. maj, mens et fåtal, bl.a. eux-eleverne, kan vende tilbage allerede 15. april, lige efter påske.

Alligevel vurderer Jens Munk Kruse, forstander ved Dalum Landbrugsskole og formand for Foreningen af Danske Landbrugsskoler, at landbrugsskolernes afgangselever vil kunne gå til eksamen på almindelig vis sidst i juni.

"Indtil videre tror jeg, vi gør som vi plejer", siger Jens Munk Kruse.

Mange spørgsmål

Jens Munk Kruse understreger dog, at der fortsat er rigtig mange frustrerende og uafklarede spørgsmål.

Det gælder bl.a, om, hvilke krav, der stilles til rengøring og de hygiejnemæssige forhold, når kosteleverne vender tilbage til landbrugsskolerne.

"De elever, der går på andet hovedforløb, skal formentlig starte 15. april. Men vi ved intet om mulighederne for, at de kan bo på skolen eller hvor mange, der må være i klasselokalerne".

"På Dalum Landbrugsskole har vi cirka 20 elever, der skal starte 15. april, men de andre mere end 200 først skal starte 10. maj. Hvad skal vi som skole gøre rent hygiejnemæssigt? Det er vildt kaotisk med de mange uafklarede spørgsmål".

Skyper med minister

Jens Munk Kruse håber, at et stort Skypemøde for uddannelsesinstitutionerne senere i dag med undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil bringe mere afklaring.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle