Landbrugsskoler tilfredse med status quo i nye elever

Det er stadig attraktivt at tage en landbrugsuddannelse, viser ny optælling.

171 unge starter nu på en landbrugsuddannelse på en af landets 10 landbrugsskoler, det der hedder Grundforløb 1. Og på grundforløb 2 starter 143 elever. Det er næsten helt nøjagtig så mange som sidste år, så det er meget tilfredsstillende, siger formand for Danske Landbrugsskoler, Lene Søholt Jacobsen, forstander på Grindsted Landbrugsskole.

"Det er små årgange af unge i disse år, så vi er i foreningen meget tilfredse med, at vi kan fastholde interessen", siger formanden.

Der er også gode tal for unge på EUX-uddannelserne. Her er en stigning på otte procent i forhold til sidste år, fra 177 til 192 unge,d er tager den fire-årige uddannelse, der kombinerer landbrug og en studentereksamen.

"Vi skal nu fastholde, at vi samarbejder skoler og landbrugserhvervet imellem. Vi er godt igang, men vi kan altid få flere elever, det er stadig vigtigt at få flere til at interessere sig for erhvervet", siger Lene Søholt Jacobsen.

Der er stadig i hvert fald året ud en garanti for praktikpladser til alle unge, der tager uddannelse indenfor landbruget - et vigtigt område, hvor mange landmænd stadig må kigge langt efter elever, simpelthen fordi der er for få.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle