Landbrugsstyrelsen forlænger ansøgningsrunden for økologisk arealtilskud og plejegræstilskud

Landbrugsstyrelsen forlænger fristen for ansøgningsrunden for økologisk arealtilskud og plejegræstilskud til og med d. 17. december 2021.

Landbruget får 14 ekstra dage til at komme i mål med ansøgningerne om økologi- og plejegræs-tilsagn. Den nye ansøgningsfrist hedder dermed fredag d. 17. december 2021. 

Det skriver Landbrugsstyrelsen.

”Vi har lyttet til landbrugere og landbrugskonsulenter og imødekommer ønsket om at udvide ansøgningsrunden. På den måde sikrer vi, at alle interesserede får mulighed for at søge ordningen” siger konstitueret enhedschef i Landbrugsstyrelsen, Kathrine Marie Steffensen. 

Ordningerne økologisk arealtilskud samt pleje af græs- og naturarealer er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Fristforlængelsen kommer på baggrund af, at Landbrugsstyrelsens digitale selvbetjening Tast selv-service igen har haft store udfordringer for ansøgere om landbrugsstøtte. 

Mens Landmænd og rådgivere knokler med at få ansøgningerne indsendt, er det digitale selvbetjeningssystem, som ansøgerne og deres rådgivere er forpligtet til at anvende, fejlbehæftet, langsomt, ustabilt og uforudsigeligt.

Den 23. november meddelte Landbrug & Fødevarer at organisationen har skrevet et brev til Landbrugsstyrelsen, hvori de bad om en fristudsættelse på 14 dage. Det er denne anmodning, der er blevet efterkommet. 

 

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle