Landdistrikter samler viden i landets største vidensbank

Videncenter for Landdistrikter er netop lanceret Danmarks som største vidensbank med alt om landdistrikter. 

En ny vidensbank skal gøre det nemmere at blive klogere på eksisterende forskning og erfaringer fra og om landdistrikter.

I vidensbanken, der drives af Videncenter for Landdistrikter, kan man blandt andet blive klogere på den moderne landsby, udvikling af erhverv i landdistrikterne - eller læse mere om erfaringer fra områder med ophævelse af bopælspligt. Det skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

I Vidensbanken bliver det muligt at finde information om tendenser og udviklingsvilkår i landdistrikterne, samtidig med at det skal danne ramme for, at lære kan deles på tværs af hele landet.

"Landdistrikterne udgør et forholdsvis lille forskningsfelt i Danmark, så det er helt afgørende, at såvel forskningen som den viden, der findes rundt i landet, bliver samlet og gjort tilgængelig for borgere, myndigheder og beslutningstagere", siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

"Vidensbanken er et væsentligt virkemiddel i det arbejde, som sker lokalt, kommunalt, regionalt og nationalt", understreger han. 

Faktaboks

Vidensbanken består af et advisory board med repræsentanter fra Center for Landdistriktsforskning ved Syddansk Universitet, Center for Regional- og Turismeforskning, Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed ved Aalborg Universitet, Institut for Geovidenskab og Natur-forvaltning ved Københavns Universitet, Danmarks Statistik, Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, Nordregio og VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Vidensbanken er tilgængelig på Landdistrikternes Fællesråds hjemmeside.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle