Årets Sund Jord konference bliver både digital og fysisk

Selv de bedste traditioner må brydes, når man står over for en pandemi – og dette års Sund Jord-konference er ingen undtagelse. Her har arrangørerne måtte tænke kreativt i både fysiske og digitale løsninger for at sikre, at den inspiration og vidensdeling, der kendetegner konferencen, ikke går tabt.

Når konferencen "Sund Jord for Fremtiden" for femte år løber af stablen vil programmet, lige som hos så mange andre, være præget af Corona. Derfor er konferencen i år delt op i en virtuel del, hvor årets eksperter deler ud af deres forskningsresultater og nye tendenser via et live webinar samt flere dage med markvandringer på jordene omkring Knudstrupgård ved Sorø, hvor man i mindre grupper kommer med rundt og ser nærmere på årets resultater.

"Lige meget om vi mødes digitalt eller fysisk, så handler Sund Jord stadig i høj grad om jordbearbejdningens betydning for livet i og på jorden. Vi har nye resultater med fra vores forskningsprojekt "Grønne Marker & Stærke Rødder", som vi driver sammen med Københavns Universitet, og vi glæder os til at præsentere, hvilke effekter forskellene i biodiversiteten har, og hvad det betyder for driften, når vi mødes til markvandringerne", fortæller Henrik Kruse Rasmussen, projektleder i "Grønne Marker & Stærke Rødder".

Sund Jords markvandringer byder også på maskindemonstrationer af Dalbo MaxiCut knivtromle og Weaving GD Drill, hvor der vil være mulighed for at debattere fordele og ulemper ved maskinerne undervejs. Der vil ligeledes blive fremlagt erfaringer med effekten af forskellige arter companion crops og efterafgrøder som ukrudtshæmmer.

"Vi kan af gode grunde ikke afslutte dagen, som vi plejer med at invitere indenfor i maskinhuset, men vi har inviteret både professor i afgrødevidenskab, Kristian Thorup, fra KU og professor Amir Kassam (ph.d og OBE) fra The University of Reading i England med på en live-forbindelse, så endnu flere kan få fornøjelsen af den utrolige viden, de to herrer vil byde på i vores webinar. Her skal vi høre om de nyeste resultater med Conservation Agriculture, udvaskning af kvælstof, om risikoen for udvaskning af pesticider og ikke mindst, hvad dette betyder for os som landmænd", fortæller Hans Henrik Fredsted.

"Det bliver en noget anderledes måde at mødes på for os alle, men vi håber, at de mange markvandringer, hvor vi mødes i flere små grupper, giver os mulighed for at dyrke det faglige nærvær og få en unik mulighed for at diskutere og erfaringsudveksle på tværs i endnu højere grad end, når vi er flere hundrede samlet", slutter Hans Henrik Fredsted. 
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.