Økologer kan booste økonomien med havregryn og andre konsumafgrøder
Der er et stort forretningspotentiale i økologiske konsumafgrøder såsom grynhavre til det danske marked, påpeger økologisk koordinator Lars Lyholm Johansen fra Patriotisk Selskab, der afholder temadag om emnet 17. december.

Til et møde den 17. december kan økologer få tips til den kommende sæson og til nye afgrøder, fortæller Patriotisk Selskab i en pressemeddelelse.

Det økologiske marked for planteprodukter har nemlig ændret sig, og priserne på nogle produkter er faldet, fx på økologisk foderkorn. Det skal man dog ikke lade sig slå ud af, mener økologisk koordinator Lars Lyholm Johansen, Patriotisk Selskab:

”Det betyder ikke, at økologisk planteavl er blevet en dårlig forretning, eller at man skal droppe økologien. Landbrug & Fødevarer har jo netop offentliggjort, at økologi fortsat er populært hos de danske forbrugere, og at mere end 95 procent køber økologiske fødevarer i større eller mindre omfang.

Vi skal til at tænke i dyrkning af andre afgrøder for at optimere det økonomiske udbytte i planteavlen. Fx kan man overveje at satse mere på konsummarkedet”, siger han og fortsætter:

”Der er et stort forretningspotentiale her. Blot for at tage et eksempel: Økologiske havregryn. Over halvdelen af den havre, der anvendes til de økologiske havregryn, som sælges i Danmark, er udenlandsk. Herudover er der forretningspotentiale i brødkorn, sukkerroer med videre”, påpeger han.

Møde for økologer: ØKO-nomi i dine afgrøder

Et ændret afgrødevalg kræver også en ændret dyrkningsstrategi.

”Det kræver selvfølgelig, at man sætter sig ind i, hvordan man producerer, og vigtigst: Hvad den økonomiske gevinst er", siger Lars Lyholm Johansen.

Derfor holder Patriotisk Selskab – i samarbejde med Fonden for Økologisk Landbrug og Seges Økologi Innovation – tirsdag den 17. december kl. 14-18 et møde for økologer på Patriotisk Selskabs adresse under titlen ØKO-nomi i dine afgrøder.

Her kan man høre om, hvad man skal være opmærksom på i den kommende sæson og blive inspireret til, hvilke afgrøder man kan overveje at dyrke. Der vil bl.a. være indlæg om nye afgrøder og dyrkningsmåder, jordens frugtbarhed, økonomi og tips til den kommende sæson”.

Program for mødet kan ses på www.patriotisk.dk, hvor tilmelding også kan ske.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.