Økonomikonsulenten: Husk de nye regler for registrering af varebiler
Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er kommet nye regler for registrering af varebiler. Det er op til virksomheden selv at foretage registreringen.

Nye regler for registrering af varebiler, der bruges til firmakørsel, skal gøre det lettere at adskille varebiler, der bruges til godskørsel for fremmed regning, fra varebiler, som bruges til almindelig firmakørsel. Derfor skal virksomheder fra den 1. juli 2019 selv sørge for at registrere de varebiler, der bruges til firmakørsel, hos Motorstyrelsen. 

"Det betyder, at en landmand, der kører rundt i en bil, som bliver anvendt i firmaet, med en pose såsæd i bilen, kører med gods. Hvis varebilen udelukkende bliver brugt til privat, skal den ikke registreres", forklarer Henrik Larsen, chef for økonomi, Djursland Landboforening.

De nye krav gælder varebiler på gule plader eller papegøjeplader, som har en tilladt totalvægt på over to tons.

"Det er vigtigt, at man selv sørger for at få registreret bilen i tide, ellers kan man forvente en bøde", lyder det fra Henrik Larsen.

Sådan registrerer du din varebil til firmakørsel:

  • Log ind på motorregister.skat.dk med dit NemID
  • Vælg ”Registrering og Rediger tilladelse” og indtast bilens registreringsnummer eller stelnummer
  • Under ”Dispensationer og tilladelser” tilføjes ”Firmakørsel”
  • Godkend registreringen og bestil ny registreringsattest 

Hvis du har brug for en specialist i økonomi til din virksomhed, kan du kontakte din landboforening.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.