Økotræf 2021: Så er der igen økologisk grovfoderdag

Årets økologiske grovfoderdag løber af stablen 11. juni 2021 i Aulum med faglige oplæg, markdemonstrationer og udstillinger af maskiner og andre økologiske produkter.

ØkologiRådgivning Danmark og Velas Økologi inviterer til Øko-træf 2021, hvor temaet er selvforsyning med foder – ikke mindst protein - i kvægbruget.

Det foregår 11. juni 2021 i Aulum, hvor der vil være faglige oplæg, markdemonstrationer og udstillinger af maskiner og andre økologiske produkter.

Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

"Man kan komme hele vejen rundt om økologisk grovfoderproduktion og hente viden om selvforsyning og spændende frøblandinger. Man kan se det nyeste fra de mange udstillere, snakke med eksperter og nyde en dag med tid til sparring og inspiration fra økologiske landmandskollegaer", hedder det.

Mere Selvforsyning
 

Selvforsyning bliver et gennemgående tema.

”I fremtiden skal selvforsyningen hos økologerne være større både af hensyn til klima, bæredygtighed, landmandens økonomi og ikke mindst økologernes omdømme i det øvrige samfund. På Øko-træf giver demonstrationerne af afgrøder og maskiner i marken et konkret billede af fremtidens økologiske markbrug,” siger plantechef i ØkologiRådgivning Danmark, Claus Østergaard.
 
 ”Deltagerne skal gå fra træffet med en klar idé om, hvad de kan gøre på deres marker næste år. Øko-træf er en ambitiøs dag, for hvis vi skal levere fremtidens afgrøder, skal vi i gang nu”, siger økologichef Peter Mejnertsen, Velas Økologi. 

Det kan du høre om

Ved træffet vil man bl.a. få præsenteret viden om økologiske produkter og maskiner fra mere end 30 udstillere, og viden om: hvordan man selv kan dyrke mere protein i marken, afgræsning af vinterrug, de nyeste sorter til økologisk majsdyrkning, kløvergræsblandinger mht protein, fordøjelighed og sukker samt viden om " hvorfor du skal så vintervikke i kløvergræsmarken".

Arrangørerne håber på op mod 300 deltagere. 

Faktaboks

Fakta

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.