Agri Nord er rykket op som Danmarks næststørste landboforening
Landboforeningen Agri Nord har igen haft medlemsfremgang og er nu Danmarks andenstørste landboforening kun overgået af sjællandske Gefion.

Agri Nord har nu 1.124 aktive medlemmer. Det tal placerer foreningen som Danmarks næststørste. Det viser den seneste medlemsopgørelse fra Landbrug & Fødevarer.

Den nordjyske landboforening er kun overgået af sjællandske Gefion, der har 1.350 aktive medlemmer.

Det gør Agri Nord til den største forening i Jylland og på Fyn.

"Det er en stor glæde, at der er så mange, der vælger at bakke vores forening op", siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Fremgang trods tilbagegang på landsplan

På landsplan er der en samlet medlemstilbagegang på to procent. Det skyldes den strukturudvikling, der igennem nu mange år har sænket antallet af landmænd, der bare bliver færre og færre.

"Set i det lys er det en særlig stor tilfredsstillelse, at vi har fremgang", siger Carl Christian Pedersen.

Det er andet år i træk, at Agri Nord oplever medlemsfremgang. I år er fremgangen på 2,9 procent, og sidste år var den på 3,0 procent.

Sammenhængen er vigtig

Årsagen til medlemsfremgangen skyldes, at Agri Nord er en forening og forretning i balance, vurderer formanden.

At Agri Nord er en forening og forretning i balance, betyder, at det er en helhed. Den stærke rådgivning giver råd til at have en stærk forening, og den stærke forening gør, at den daglige ledelse kan koncentrere sig om at optimere rådgivningen.

Konkret har det betydet, at foreningen har bakket op om udviklingen af strategisk- og datadrevet rådgivning, klima- og bæredygtighedsrådgivning samt digitalisering.

"Vi har netop uddannet 11 nye RISE-konsulenter, der kan hjælpe med at løfte landbrugets klimaudfordringer. Vi har også ansat digitaliseringskonsulenter, som både hjælper landmændene med de nye digitale værktøjer og er frontløbere på udvikling af robotter, der effektiviserer rådgivningen til gavn for landmændene", siger formanden og fortsætter:

"Vores investering i udviklingen af rådgivningen har betydet, at Agri Nord i dag råder over nogle af landets dygtigste rådgivere indenfor hvert sit felt, også kaldet A-Holdet, som kan levere fremtidens rådgivning, der giver værdi for landmændene", siger han.

Samarbejde giver styrke

Agri Nord tror på fællesskabet, og at samarbejde er med til at give landmanden den bedste rådgivning og de bedste politiske vilkår.

"Sammen er vi stærke. Vi tror ikke på fusioner, men på samarbejde. Vi samarbejder med alle, der vil, og det er der heldigvis flere og flere der vil. Vi arbejder på, at med Seges som udviklere og DLBR som rådgivere, har vi en unik model for bedre markedsorientering", siger Carl Christian Pedersen.

Balancen mellem forening og forretning betyder også, at når det går godt i forretningen, kommer det foreningens medlemmer til gode. Der er tilbagebetaling af overskud, krisehjælp når der er tørke, eller når en foderstof går konkurs, SOS-linje til kriseramte landbofamilier, samt juridisk arbejde med miljø- og vandplaner, som kommer alle medlemmer til gode.

Derudover har Agri Nords bestyrelse hvert deres ansvarsområde, de arbejder med, og Agri Nord har dermed en stemme i de sammenhænge, hvor det er vigtigt, at landbruget sidder med ved bordet. For eksempel i kommunernes grønne råd.

"Vi er repræsenteret alle steder i det politiske system, hvor vi hele tiden byder ind med landbrugets betydning og synspunkter", siger formanden.

Agri Nord har for eksempel lige vundet en sag i forbindelse med vandløbsvedligeholdelse i Skovåen, hvor kommunen nu er tvunget til at rense bedre op.

"Det politiske arbejde er et langt, sejt træk, som kræver tålmodighed, men jeg ved, at vi flytter noget", siger Carl Christian Pedersen.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.