Agri Nord: Minkavlerne skal have fuld erstatning

Agri Nord arbejder for, at minkavlerne skal have fuld erstatning, da regeringens beslutning omkring minkerhvervet reelt set er ekspropriation, lyder det fra Agri Nord.

Agri Nord har fra dag ét bakket minkavlerne op for at sikre, at de fik en fair og ordentlig behandling og for at sikre et af Danmarks største eksporterhverv.

Det var derfor med stor beklagelse, at foreningen i går modtog regeringens udmelding om at aflive alle mink i Danmark.

"Det var en forfærdelig trist dag i går for Dansk landbrug. Pelsdyrbranchen er reelt blevet nedlagt og ét af vores største eksporterhverv er lukket", siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Han respekterer selvfølgelig hensynene til folkesundheden, vacciners virke og medmenneskers ve og vel, men minkavlerne, der er uforskyldte i denne sag, skal ikke bøde for regeringens beslutning.

"Vi sætter alt ind på, at regeringen opfører sig ordentlig og ikke mindst sikrer en erstatning til de berørte. Vi taler om fuld erstatning, da der uden tvivl er tale om ekspropriation", siger formanden.

Erstatningen skal ikke kun dække dyrene, men også bygningerne, maskinerne og hele den værdikæde, der lever af og rundt om minkbranchen.

Regeringen udelukker branchen

Selvom Regeringen helt har overhørt branchen indtil videre, fortsætter branchen ufortrødent.

"Vi bliver ved at kæmpe for erhvervet sammen med L&F og Kopenhagen Fur", siger Carl Christian Pedersen og fortsætter:

"Fra starten af Corona-krisen har vi sammen med L&F og pelsdyravlerne gjort alt, hvad vi kunne for at få myndighederne i tale for at få lov at være en del af det hold, der skulle løse problemerne. Det har været helt umuligt at komme på talefod med myndighederne", lyder det fra formanden.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.