Agri Nord uddanner 11 eksperter i klima og bæredygtighed
11 medarbejdere i Agri Nord kan nu kalde sig RISE-konsulenter og er klar til at varetage fremtidens rådgivning i klima og bæredygtighed.

Agri Nord har i flere år beskæftiget sig med RISE, der er et værktøj til at analysere klima og bæredygtighed hos landmænd. Det er et værktøj, der er tiltagende fokus på i landbruget, og derfor fremtidssikrer man nu rådgivningen ved at uddanne et helt hold af RISE-konsulenter internt hos landboforeningen. Det udtaler Kim Koch, der er administrerende direktør i Agri Nord.

Uddannelsen er foregået i tæt samarbejde med SEGES og undervisningen blev foretaget af Lektor Christian Thalmann, School of Agricultural, Forest and Food Sciences, HAFL i Schweiz.

"Vi er meget stolte over, at vi nu har en bredt funderet RISE-styrke i Agri Nord, idet de 11 tilmeldte medarbejdere er repræsenteret på tværs af økonomi, virksomhedsrådgivning, plan-teavl, økologi samt klima, miljø og natur", siger han.

Øget fokus på klima og bæredygtighed

Fokus på bæredygtighed og klimamål er tiltagende i samfundet, ikke mindst i form af FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed og udvikling, det gælder især også indenfor landbruget. Analyseværktøjet RISE (”Response-Inducing Sustainability Evaluation”) er et strategisk værk-tøj til at vurdere en bedrifts bæredygtighed, og det er dermed et vigtigt skridt på vejen i råd-givningen mod et mere bæredygtigt landbrug.

"RISE forholder sig bredt til bedriften, herunder hvad angår alt fra økonomi og driftsledelse til jord, dyrehold samt energi og klima. Netop derfor giver det ekstra meget mening at have en tværorganisatorisk ekspertviden indenfor området2, siger Kim Koch.

EU er nu et skridt nærmere et fælles klimatjek

EU’s landbrugsudvalg har netop stemt EU’s klimamål frem til 2030 igennem, og det er funda-mentet for en fælles klimatjek på tværs af EU og dermed også på tværs af landbrugsbedrifter i Danmark.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.