AgriNord: Husk at opfordre jeres udenlandske ansatte til at stemme

Agri Nord har i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune sat gang i en oplysningskampagne for at få de udenlandske medarbejdere på gårdene til at stemme til det forstående kommunalvalg.

I Vesthimmerlands Kommune er der næsten 3.000 udlændinge. Mange er fra Polen og Rumænien og er ansat i landbruget eller på de store produktionsvirksomheder.

En stor del af dem har mulighed for at stemme ved kommunalvalget den 16. november, og det vil deres arbejdsgivere rigtig gerne have dem til.

Derfor er Agri Nord gået sammen med Vesthimmerlands Kommune for at få informeret udlændingene om deres muligheder, det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

"De udenlandske medarbejdere på landbrugene stifter familie og bosætter sig i de mindre byer i landdistrikterne, hvor de har en stor betydning for lokalsamfundene både i forhold til skoler, fritidsaktiviteter og generelt livet på landet. Derfor skal de også bruge den mulighed, de har, for at få indflydelse på deres liv gennem kommunalvalget", siger Ulrik Krogsgaard, der er medlem af bestyrelsen i Agri Nord.

Støtter om op nærdemokratiet

Udlændinge, der er EU-borgere eller har haft fast bopæl i Danmark i mere end 4 år, kan stemme til kommunalvalget. Alle, der er stemmeberettigede til kommunalvalget, får tilsendt valgkort.

Agri Nord sender information ud til alle medlemmer, der har udenlandske ansatte, og i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune bliver der kørt kampagner via digitale platforme som hjemmesider og Facebook.

"For os er det en måde at støtte op om nærdemokratiet, og det er meget vigtigt, at vi får fortalt vores udenlandske medarbejdere, at det er en mulighed", siger Ulrik Krogsgaard.

"Omkring 29.000 personer er stemmeberettigede i Vesthimmerland til det kommende kommunalvalg. Vi ved, at vi skal gøre en særlig indsats omkring de unge og vores udenlandske borgere, hvis vores stemmeprocent skal hæves fra de 72 procent ved valget i 2017", siger presseansvarlig i Vesthimmerlands Kommune, Mike Bunde.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.