Agrovi er klar med kursus for nye kødkvægsproducenter
Som nyopstartet kødkvægsproducent er der meget at forholde sig til, derfor udbyder Agrovi igen i år et begynderkursus for kødkvægsproducenter.

"For 2. år i træk starter vi et begynderkursus op for landmænd, der planlægger at starte en kødkvægsproduktion eller som måske lige er startet op. Der er et væld af emner at forholde sig til som ny kødkvægsproducent, så for ikke at lære det hele på den hårde måde, giver det rigtig god mening at starte ud med et kødkvæg begynderkursus", siger Niels Christian Tramm, kødkvægskonsulent hos Agrovi. 

Kurset strækker sig over tre aftener i februar og marts, og deltagerne kommer omkring alt fra avl, produktionsformer og fodring til lovgivning, salg og økonomi sammen med fagspecialister fra Agrovi og Kødkvægsudvalget.

"Vi har sammensat et program, der kommer hele vejen rundt om det at drive en moderne kødkvægsproduktion. Så får deltagerne mulighed for at lægge den bedst mulige strategi for, hvordan de ønsker at drive deres forretning i forhold til det forbrugerne efterspørger. Vi får også mulighed for at lære af erfaringer fra Mikkel Christiansen, der har sat sin produktion i system, så den fungerer både nemt og effektivt, så her bliver masser af god læring for deltagerne", siger Niels Christian Tramm. 

Bøf til gæsterne

Ifølge analyser fra Coop, vælger 41 % af danskerne stadig at servere okse- eller kalvekød til hovedret, når der kommer gæster til middag, så mon ikke der stadig vil være arbejde til de nye kødkvægsproducenter, der hele tiden kommer til?

"Selvom vi har oplevet en lille reduktion i bestanden af kødkvæg i de senere år, så oplever jeg, at der stadig er yngre landmænd, der har mod på at kaste sig over kødkvæg og gerne vil være leveringsdygtige i den gode kvalitet, som forbrugerne efterspørger. Så det er nok ikke sidste gang, vi holder kødkvægskursus for begyndere", slutter Niels Christian Tramm.

Kurset starter op tirsdag 25. februar kl. 17.00-20.30 og foregår desuden 10. marts og 24. marts. 

Tilmelding sker via Agrovi

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.