Arrangement sætter fokus på at bruge gylle i stedet for startgødning

Sagro Planter gennemfører lige efter påske et fagligt arrangement, som er målrettet landmænd, der skal placere gylle til majs. Arrangementet foregår onsdag den 24. april kl. 10.00 på Varde Landevej 14, Grindsted.

Deltagerne får demonstreret nuværende løsninger på markedet, og der bliver givet gode råd om, hvad man skal være opmærksom på - og hvorfor.

Varde Maskinstation og Midtjysk Maskinstation demonstrerer deres grej til den nuværende sæson. 

NYUDVIKLET NEDFÆLDER

Derudover præsenterer SAGRO Planter sin egen nedfælder, der er bygget i samarbejde med GØMA efter de principper, planterådgiverne mener er vigtige.

"Det er særligt to forhold, vi lægger vægt på, forklarer planterådgiver i Sagro", Kirstine Damgaard Petersen. "Vi vil have, at gyllen bliver placeret præcis 12 cm over jordens overflade, og vi lægger vægt på, at hver enkelt gylletand er bevægelig, så den kan føje sig efter jordens beskaffenhed.

"På det tyske marked findes udstyr, der opfylder de to krav, men til gengæld er det meget tungt, så vi har udviklet en lettere maskine. Vi vil nemlig, at den skal kunne køre både i pløjet og i pløjefri jord", forklarer hun.

Sagro Planter håber, at danske maskinstationer vil blive inspireret til at købe eller udvikle materiel, der giver mulighed for den helt præcise placering af gyllen, som rådgiverne ønsker.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.