Asmildklosters SommerCamp hitter blandt unge

Asmildkloster Landbrugsskole sendte 90 glade og trætte børn hjem sidst i uge 26. Børnene, der havde tilmeldt sig SommerCamp’21, havde store forventninger om at komme tættere på landbruget. Dette lykkes med stor succes.

90 unge i alderen 11-15 år deltog i uge 26 på Asmildklosters Landbrugsskole SommerCamp'21. De unge kommer fra Viborg og Viborgs store opland, der er også børn som kommer længere væk fra, både Skive, Randers, Silkeborg, Horsens og Ålborg er repræsenteret på deltagerlisten. 

Asmildkloster købte tidligere på året "Kløverhøjgård" som ligger tæt på Asmildklostergården ud af Ålborgvej. Disse to gårde dannede rammerne om teknik i landbruget. Traktorkørsel med GPS, pløjning, harvning og såning. Herudover var der lavet en action park med bla. BooCars, havetraktorer og Mooncars.
Store maskiner er sagen, uanset hvilken farve de har - det var stort, at få lov til at prøve af og blive klogere på maskinernes gang i marken.

Nogen er til maskiner og teknik, andre interesserer sig mere for dyr. 38 børn kørte tirsdag 29. juni til "Langmosegaard" i Møldrup. Her tog familien Høgh imod og underviste hele dagen i hvordan dyr gøres klar til udstilling og dyrskue. Der var både kalve, heste og hunde. En detalje som børnene husker, er altid at have en klud og papir ved hånden. Når man har gjort en kalv flot og klar til udstilling og den så pludselig "skider" – ja så skal der rengøres bagtil og måske halen med. Dagen sluttede naturligvis af med mønstring og præmier for de flotteste dyr. 

Fællesskabet er i højsædet

På Asmildkloster SommerCamp er det vigtigt at skabe et godt fællesskab. Det gøres igennem forskellige aktiviteter. F.eks. besøgte de unge Gokart banen i Løvel, lavede bålhygge om aftenen, filmaften med bland slik og sport på plænen.  I år gjorde børnene naturen en tjeneste med aktiviteten "Nak og æd". Her samlede campen en god flok børn som tog til åen og fangede signalkrebs. 179 stk. blev det til. De blev efterfølgende kogt med urter, stegt på panden og til sidst var der lækre smagsprøver.

Skolen har i øjeblikket en lille bestand af dyr på skolen på Asmildklostervej. Geder, kaniner, høns og shetlandsponyer. Dyrene er et hit hos de unge og dyrene har været flittigt besøgt både tidlig morgen og sen aften. 

Den store interesse kan dyrkes hele året

Asmildkloster Landbrugsskole oplever stigende interesse fra børn og unge som ønsker at få mere kendskab til Landbruget og fødevareproduktion. I samarbejde med grundskolerne i de omkringliggende kommuner udbydes en del "fag" igennem hjemmesiden www.klcviborg.dk.

"Robotteknologi og fremtidens landbrug", "Klog på dyr", "Klimaklog på danske fødevarer" og forløb i verdens bedste udendørs klasselokale "Haver til Maver". I Haver til Maver arbejdes blandt andet med begrebet fra "jord til bord" efter økologiske principper.

Nyt tiltag starter 1. september 2021

Med den store interesse som skolen oplever fra børn og unge søsætter Asmildkloster et nyt tiltag, som starter efter sommerferien. Et fritidstilbud som vi har valgt at kalde "Spirerne".  

Tilbuddet er til de unge som starter på 7. og 8. årgang efter sommerferien. Det bliver et forløb på 10 gange + en enkelt overnatning hen på efteråret. 
Interesserede kan blive klogere på tilbuddet ved at besøge Asmildkloster Landbrugsskoles hjemmeside www.asmildkloster.dk Tilmelding starter 10. juli. 
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.