Bornholm er klar med bæredygtige madoplevelser

De gastronomiske oplevelser og de gode restauranter står i kø på Bornholm. Sådan har det været igennem en årrække. Øen er nu klar til at tage skridtet videre mod bæredygtighed på netop dette område.

Når turistbranchen med hoteller, restauranter og destinationsselskab går sammen med landbruget om at løfte udviklingen i en bæredygtig retning – så sker der noget. Det vil Horesta, Destination Bornholm og Bornholms Landbrug & Fødevarer gerne vise med et fælles projekt om bæredygtige spisesteder og madoplevelser.

Målet er, at alle bornholmske fødevarevirksomheder får viden om, og inspiration til, hvordan de kan arbejde med bæredygtighed. Der skal udvikles og afprøves bæredygtige madevents - til glæde for bornholmere og tilrejsende gæster. Og flere bornholmske spisesteder bliver certificerede under "Green Restaurant" og får det økologiske spisemærke.

For selvom mange i turismeerhvervet allerede tænker bæredygtigt, så er antallet af certificerede spise- og overnatningssteder på Bornholm ikke stort.

Horesta har i 2019 lanceret "Green Restaurant", hvor spisesteder, ved at opfylde en række bæredygtigheds- og klimaparametre, kan blive certificeret.

Det handler om bæredygtighed. Ikke kun af ord men i høj grad også i handling. Allerede nu går forbrugere og gæster bevidst efter oplevelser, der gør en forskel i forhold til klimaet og bæredygtighed.

"Bæredygtighed får betydning, når vores fremtidige gæster vælger spise- og overnatningssted", udtaler formand for Horesta-Bornholm Benny Schou. 

Destination Bornholms direktør Pernille Kofod Lydolph supplerer:

"Bornholm er blandt landets stærkeste destinationer indenfor madoplevelser. Det naturlige næste skridt er at gå all-in på en certificering, så vi skaber fælles fokus og synliggør vores tiltag indenfor bæredygtighed på madområdet. Vi vil med andre ord gerne være blandt de destinationer i Danmark, der går forrest på bæredygtighed", siger hun.

Lars-Ole Hjorth-Larsen, formand Bornholms Landbrug & Fødevarer forsikrer, at fødevarebranchen på øen er klædt på:

"Vores fødevareproducenter – store som små – er parat til at levere både lokale og økologiske råvarer til grønne spisesteder og bæredygtige madoplevelser. Vi er klar", lyder det fra formanden.

Faktaboks

  • Ønsket om bæredygtige spisesteder på Bornholm bunder i et bredt samarbejde mellem Bornholms Regionskommune, Destination Bornholm, Business Center Bornholm, Horesta, Gourmet Bornholm, Center for Regional og Turismeforskning, Bofa og Bornholms Landbrug & Fødevarer.
  • Projektet er støttet med i alt 1,3 mio. kr fra Bornholms Regionskommune, Dansk Erhvervsfremmebestyrelse, Landdistriktsprogrammet og LAG-Bornholm.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.