Dansk fødevareproduktion har en lys fremtid
Der skal være fødevareproduktion i Danmark i fremtiden. I hvert fald hvis det står til formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, og borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade, der begge talte i går ved Agri Nords generalforsamling.

Selvom der er flere ting, der arbejder imod den danske fødevareproduktion – blandt andet oversvømmelser, forslag om klimaafgifter, forhøjelse af bo- og gaveafgiften med mere – så ser fremtiden for dansk fødevareproduktion lys ud. Især fordi de danske landmænd kan levere på den klimadagsorden, der er over hele verden. 

"Vi producerer verdens mest klimarigtige fødevarer, som skal mætte den voksende befolkning ude omkring i verden. Ja, jeg mener faktisk, at vi har en forpligtelse til at producere de fødevarer", sagde formand Carl Christian Pedersen, da han i går aflagde bestyrelsens beretning ved årets generalforsamling i Agri Nord.

Det blev holdt i Agri Nord Idrætscenter for omkring 130 deltagere. Det er næsten en halvering i forhold til normalt. Det store frafald skyldes COVID-19.

Landbruget er vigtigt for velfærden

Borgmester Mogens Gade, Jammerbugt Kommune, var gæst ved årets generalforsamling. Han vil ikke undvære landbruget i sin kommune. 

"Vækst hænger sammen med velfærd, og det er produktionserhvervene, der driver væksten", sagde borgmesteren. 

Han lagde ikke skjul på, at landbrugserhvervet har en væsentlig betydning for kommunen, fordi det er med til at skabe mange arbejdspladser og dermed et godt skattegrundlag. 

Derfor er kommunen venligt stemt overfor landbruget, og løser mange udfordringer med dialog og samarbejde. Blandt andet samarbejder kommunen med Agri Nord om at undersøge muligheden for at etablere et biogasanlæg i Jammerbugt. 

"Det skal hjælpe os med at komme i mål med klimaindsatsen", sagde borgmesteren. 

Agri Nord rustet til fremtiden

Rådgivningen i Agri Nord er klar til at understøtte fremtidens fødevareproducenter. I et samarbejde med fem andre landboforeninger i et bælte på tværs af Jylland er der fuld tryk på udviklingen af IT-løsninger og robot-processer, der skal optimere rådgivningen.

Det betyder, at konsulenterne kan bruge mere tid på rådgivning i mark og stald, fordi rutineopgaverne kan løses af robotterne. 

"Vi kommer meget længere ad den vej", sagde adm. direktør/CEO Kim Koch, som også aflagde det bedste regnskab i Agri Nords tid med et resultat på godt fire millioner. 

Resultatet disponeres med tre millioner tilbage til medlemmerne, 100 timer til rådgivning i forbindelse med klimasikring af vandløb og resten til konsolidering.

Genvalg 

Der var tre bestyrelsesmedlemmer på valg i år. Det var Poul Henningsen, Vegger, Bjørn Borup, Nibe, og Jørn Madsen, Aalborg, som alle tre blev genvalgt uden modkandidater. 

Suppleanter blev Claus Kristiansen, Aabybro, og Claus Nørgaard, Øster Hurup. 
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.