Danske landmænd og deres regnorme går forrest i klimakampen

På Agrovis stand på Roskilde Dyrskue, kan man i år møde en gruppe danske landmænd der har forsøgt sig med omlægning til Conservation Agriculture og fået værdi på bundlinjen.

"Vi kommer ikke uden om, at fremtidens planteavl bliver udfordret af mere ekstreme klimaforhold, som vi i landbruget er nødt til at forberede os på. Vi så et 2017, som var meget vådt, et 2018 der var meget tørt, og også i 2019 kommer vi til at forholde os til, at klimaet ændrer sig", siger Hans Henrik Fredsted, afdelingsleder i Agrovi Planteavl.

På Roskilde Dyrskue kan man på Agrovis stand (nr. 476) derfor komme på besøg i tema-teltet for projektet "Grønne Marker, Stærke Rødder" og møde de altafgørende, fede regnorme og høre meget mere om fordele og forskelle på dyrkningssystemerne inden for pløjning, pløjefri og Conservation Agriculture samt de økonomiske fordele, der er ved at arbejde med efterafgrøder. 

"Hos Agrovi er vi på forkant med løsninger, inden vores kunder bliver mødt af påbud og krav, der kan være svære og omkostningstunge at opfylde. Det indebærer bl.a. også de stigende krav til bæredygtig produktion, hvor vi finder den rette balance mellem udbytte og økonomisk bæredygtighed og hensynet til klima og miljø sammen med vores kunder. Derfor er vi meget stolte over vores projekt om Conservation Agriculture", siger Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi. 

Fra gård til grav

I over 50 år har Agrovi og Nordsjællands Landboforening hjulpet danske landmænd med alt fra køb af gård til og med generationsskifte og testamente - og ofte bliver kunderne i butikken i flere generationer. Derfor vil man på foreningens stand også kunne møde eksperter inden for de øvrige rådgivningsområder, hvor man over et glas koldt øl kan vende løst og fast, inden turen går videre ud på dyrskuepladsen.

Du kan læse mere om Agrovi’s aktiviteter på Roskilde Dyrskue her

Faktaboks

Hvad er Conservation Agriculture?

  • Conservation Agriculture handler om at hjælpe dig med at lave mindre og få mere ud af din jord.
  • De tre vigtigste principper er: Direkte såning med minimal jordbearbejdning, permanent dække af jorden med planter eller planterester og varieret sædskifte.
  • Ved omlægning til Conservation Agricultur kan du bevare og fremme jordens frugtbarhed, producere mere med mindre input og øge biodiversiteten i din jord. I Agrovi tror man på, at det kan bidrage markant til løsningen på de klimaudfordringer, landbruget står over for. 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.