Deltidslandmand modtager legat på 35.000 kr.

Da Peter Johansens telefon ringede en kold morgen ved 7.30-tiden, havde han ikke fantasi til at forestille sig den positive anledning til opkaldet:

"Du er blevet tildelt et legat på 35.000 kr. fra Pedersens Fond. Stort tillykke", lød det fra Antoni Stenger, formand for Sønderjysk Familielandbrug, som havde æren af at viderebringe den gode nyhed.

"Jeg blev helt mundlam og meget overrasket", fortæller Peter Johansen, deltidslandmand på Als og fortsætter:  

"Jeg havde glemt alt om, at jeg var blevet indstillet til legatet i efteråret, og jeg havde da slet ikke forventet at få det. Så det var en meget dejlig nyhed at få fra morgenstunden", siger han.

Peter Johansen bor på Nordals sammen med sin hustru Malene og deres tre børn. Han driver en mindre kvægbesætning og opfylder dermed kriterierne for at blive tildelt legatet fra Pedersens Fond, som administreres af Familielandbruget.

Fondens formål er at yde støtte til oprettelse/opretholdelse af kvægbesætninger på mindre bedrifter samt til unge landmænd. I 2021 har fire landmænd modtaget legatet.

Overrækkelsen af legatet bliver officielt markeret på generalforsamlingen i Sønderjysk Familielandbrug senere på året.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.