Der er hjælp at hente, hvis kommunen vil lukke din private vandforsyning

Ønsker kommunen at lukke din private vandforsyning mod din vilje, så kan du få gode råd og vejledning, når den landsdækkende forening, Dansk Brøndejerforening holder offentligt møde på Auning Kro tirsdag 26. oktober kl. 19.00.

Norddjurs Kommune har lige nu deres "Vandforsyningsplan 2021-2027" i høring. Den landsdækkende forening Dansk Brøndejerforening erfarer, at kommunen benytter denne vandforsyningsplan til at få lukket så mange af de private vandforsyninger som muligt. Det faktum har skabt stor frustration hos foreningens 72 medlemmer på Djursland med en betydelig overvægt i Norddjurs Kommune.

Derfor har den høringsberettigede forening besluttet at holde et offentligt møde på Auning Kro, Torvegade 12, 8963 Auning. Det bliver tirsdag den 26. oktober kl. 19.00, og her vil brøndejerforeningens bestyrelse rådgive og orientere om lovgivningen på vandområdet og informere om muligheden for at sikre egen vandforsyning i fremtiden.

"Norddjurs Kommune har i flere år været i toppen af vores røde liste som den kommune med den mest nidkære forvaltning. De vil tvangskollektivisere al vandforsyning i Norddjurs Kommune, og vi mener ikke, at folk skal kunne tvinges på et vandværk. Det er der mange grunde til, som vi kommer ind på til mødet. Vi har inviteret medlemmer, såvel som ikke-medlemmer, til mødet sammen med den kommunale forvaltning og kommunalpolitikere, og vi håber, at vi kan få en aften med en god dialog", lyder det fra Wisti Wistisen, som er formand for Dansk Brøndejerforening.

Masser af erfaring at hente

Påstanden om at Norddjurs Kommune ønsker at lukke samtlige private vandforsyninger falder i god tråd med kommunens udmelding først på året 2021, hvor de med deres "Vandforsyningsplan 2021-2027" fastholdt, at områdets landmænd ikke må bruge egen boring til at vande deres husdyr og til rengøring af stalde og makiner, hvis deres bolig tilsluttes almen vandforsyning. Det fik dengang formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, til at skrive et åbent brev til borgmesteren, hvor han understregede, at han fandt forslaget dybt kritisabelt og ikke særlig erhvervsvenligt. Et tiltag, som kommer til at koste landmændene rigtig mange penge.

"Samtlige medlemmer i Dansk Brøndejerforenings bestyrelse har haft nogle oplevelser med deres kommuner, som er blevet løst. Vi ønsker gennem dialog og samarbejde med kommunerne at hjælpe dem, som ikke kan klare sig selv overfor myndighederne, og som bliver uretfærdigt behandlet. Vi kommer denne aften ind på, hvordan vi igennem de sidste mange år har hjulpet vores medlemmer", forklarer Wisti Wistisen.

Faktaboks

  • Dansk Brøndejerforening blev stiftet i 1990 og er en landsdækkende forening, som tæller 7 bestyrelsesmedlemmer, som alle arbejder frivilligt og ulønnet. Foreningen har knap 1300 medlemmer, som årligt betaler 200 kr. for at kunne modtage gratis rådgivning over telefonen. Foreningen bistår også medlemmerne ved skrivelser til kommunen og andre offentlige instanser.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.