Det kræver en plan at drive klimavenligt landbrug
Kan man producere flæskesteg og koteletter uden at belaste klimaet? Svaret er ja, hvis du spørger Tom Axelgaard. Han er grundlægger af virksomheden Goodvalley, der producerer klimavenligt grisekød i Polen, Rusland og Ukraine.

I 1992 skabte Tom Axelgaard visionen om et bæredygtigt landbrug. Men hvad skal der til for at drive et landbrug efter klimavenlige principper? Ifølge Tom Axelgaard kræver det, at landmanden har et klart mål og et åbent øje for at tænke klima ind i hele værdikæden fra jord til bord. 

"For at kunne levere klimavenligt kød udnytter vi på Goodvalley alle ressourcer maksimalt fra jord til bord. Vi dyrker vores eget foder, vi opdrætter vores egne dyr, og vi fremstiller el og varme af resterne fra vores afgrøder på vores biogasanlæg", siger Tom Axelgaard og fortsætter:

"Det kan være en god idé at alliere sig med andre i værdikæden for at få et udgangspunkt for en handlingsplan, der kan føre til en grønnere produktion".

Som led i Tom Axelgaards vision om at skabe et bæredygtigt landbrug placerede han produktionen i lande med underskud af animalske produkter, overskud af korn og arbejdskraft og store tilgængelige jordarealer. 

Syv foreninger inviterer til landbrugskonference i SilkeborgLandet rundt Torsdag 7. november 2019 · 10:29

Godt på vej

 I dag findes der en lang række værktøjer til at reducere klimabelastningen, og mange landmænd er allerede godt i gang. 

"Klima er et hot emne i Danmark, og derfor er det også naturligt, at vi tager det op på landbrugskonferencen. Mange landmænd gør allerede en stor indsats for at reducere klimabelastningen inden for alle grene af vores erhverv, og der kommer hele tiden nye værktøjer til. Klimaet er under forandring, og det er vi nødt til at gøre noget ved allesammen – også fra landbrugets side", slutter formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg, Jens Gammelgaard, der er en af arrangørerne bag landbrugskonferencen.

Fremtidens landbrug

På konferencen vil en vifte af landbrugets topfolk holde oplæg inden for områder, der har stor betydning for landbrugets udvikling: fremtidens klima, fremtidens finansiering og fremtidens andelsbevægelse.

Oplæggene skal inspirere den enkelte landmand til at se muligheder, så han kan finde sin egen vej ind i fremtiden. Konferencen holdes i Jysk Arena i Silkeborg den 21. november.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.