Dyr og halmballer begejstrede børn 

Før i tiden havde de fleste familie på landet og kendte til landbrug. I dag indviede Holstebro Struer Landboforening Landbrugets Oplevelsesplads lige uden for byen, så børn og voksne kan møde landbruget. 

Egentlig skulle der gro maltbyg til en jubilæumsøl, men det blev lidt dyrt, og hvad skulle man så bruge arealet til. Ifølge landmand Anders Ørts modnede ideen sig gradvist. Sidste år gik der to grise på stedet, der skulle grilles ved arrangementet Landbruget kommer til Byen. De vakte interesse for de forbipasserende. Derfor ønskede Landboforeningen at byde på mere. 

- Nu kan man klappe geder, grise, kødkvæg. I dag satte børnene kartofler og vi har sået rug, som senere skal høstes. Der er også et halmhus, hvor de kan lege, forklarer han. 

Ønsket er, at byboerne kommer tættere på landbruget. Før i tiden havde næsten alle familie på landet, sådan er det ikke mere. Nu må landbruget komme til byen og det gør det så i Holstebro.

Ifølge Kristian Gade, formand for Holstebro Struer Landboforening, er det drevet af entusiasme fra landmænd, der gerne vil fortælle og byboere, der gerne vil høre. 

- Det er oplagt for skoler og institutioner at komme forbi en eller flere gange i løbet af sommeren og få en snak eller nyde at være i det fri og omgås dyr, siger han. 

Landboforeningen betaler udgifterne, men der er også sponsorer med i billedet, når det gælder foder til dyrene, hegning med mere, og landmændene arbejder frivilligt. 

Mie Espersen, pædagog i Børnehuset Børnebakken, kalder det en god oplevelse for børnene, hun har med til åbningen.

- Det er er en god oplevelse for børnene at se nogle dyr. Det er sjovt at se dyr og når blomsterne kommer op, kan vi dufte til dem, siger hun. 

Hun regner med at tage børn med forbi flere gange i løbet af sommeren. 

Bemandet en gang om ugen

På Landbrugets Oplevelsesplads ved Måbjerg Kirke, kan man få forbi, når man vil. Fremover vil pladsen være bemandet hver tirsdag kl. 9.00- 11.00 i resten af maj og juni måned – og senere igen i august og en del af september. Her vil pensionerede landmænd fortælle om landbruget, så alle kan blive klogere på, hvor maden kommer fra. 


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.