Enighed om bacon ved EU-møde

Gratis brunch med masser af bacon og æg lokkede lørdag 80 midt- og vestjyske landmænd til EU-møde i maskinhuset hos svineproducent Sven Agergaard ved Herning.

Under overskriften ’Skal vi selv til at spise vores bacon?’ debatterede EP-kandidaterne Christel Schaldemose (S) og Erik Poulsen (V) med NNF-formand Ole Wehlast og Asger Krogsgaard fra Landbrug & Fødevarer. 

Panelet var enige om, at bacon er godt, men at det er en trist og alvorlig udvikling, hvis Brexit gør det vanskeligere at eksportere dansk bacon til briternes morgenbord. 

"I det hele taget er det en udfordring, hvis Brexit ender med, at Storbritannien ikke længere bidrager til EU’s kasse, hvorfra én ud af tre kroner i dag går til landbrugspolitikken. Samtidigt er der mange andre ønsker til EU’s budget. Jeg er derfor glad for, at jeg har fået indføjet i Venstres valgprogram, at landbruget ikke alene skal betale prisen for Brexit", sagde Erik Poulsen, der er partiets kandidat i Midt- og Vestjylland.  

Flere landboforeningsformænd bad på mødet Christel Schaldemose bekræfte, at hun ikke ville stemme for et forbud mod glyphosat i Europa-Parlamentet. 

"Det er rigtigt, men vi ved, at glyphosat sandsynligvis er kræftfremkaldende, og forbruget skal i hvert fald ned", svarede socialdemokraten, der genopstiller i Syd- og Sønderjylland. 

Debatmødet var arrangeret af landboorganisationerne i det tidligere Ringkøbing Amt. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.