Fælles indsats for flere vådområder og minivådområder i Lillebælt-området

Arbejdet med at skabe vådområder og minivådområder på den jyske side af Lillebælt skal intensiveres. Lillebælts-kommunerne og landbrugets organisationer blev på et møde i denne uge enige om en række tiltag, så der kommer mere gang i arbejdet med at lave vådområder og minivådområder til gavn for miljøet i Lillebælt, oplyser Søren Laustsen som repræsentant for landbrugets organisationer. På mødet deltog også medarbejdere fra Seges.

"Vi vil gerne sende et signal til oplandskonsulenterne og til kommunernes teknikere om, at der er brug for et samarbejde, så tanke kan blive til handling og dermed til det færdige anlæg. Vi skal videre med ideer og projekter, og det er nødvendigt med en forstærket indsats. Det er vi enige om i kommunerne og i landbruget", siger Søren Laustsen med henvisning til, at der er tale om en stor opgave netop i området, der afvander til Lillebælt, og at andre områder i Danmark er længere fremme.

I den nordlige del af Lillebælt-området har man bl.a. gode erfaringer med at lave møder med landmænd, som alle bor tæt på de samme vandløb, som afvander til Lillebælt. Ideen er, at alle med interesse i vådområder og minivådområder får afklaret, hvilke løsningsmuligheder der er, og arbejder sammen om få etablere anlæg. Den model bliver der nu arbejdet på at udbrede også til resten af Lillebælt-området.

"Det handler om, at kommuner og landmænd i et område har fælles interesser, og i stedet for at landmændene går hver for sig og overvejer muligheder, kan de finde sammen. Et stort vådområde kan jo modtage drænvand fra mange landmænds marker", siger Søren Laustsen.

Med på mødet var også afdelingsleder Karsten Wandall, Haderslev Kommune, som er glad for den gode dialog mellem kommunerne og landbruget. På mødet oplevede han et fælles ønske om at omsætte den gode dialog til handling og dermed skabe mere fremdrift i indsatserne.

"Vi synes, vi i kommunerne har et godt samarbejde med oplandskonsulenterne, og det vil vi gerne forstærke i fremtiden. Sammen med dem kan vi få afprøvet ideer og tanker om minivådområder og vådområder i kommunerne", siger han.
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.