Fin opbakning til dyrskuer i Lemvig og Thisted

Lemvig Marked & Dyrskue og Dyrskuet Thy-Mors fylder i juni dyrskuepladserne med dyr og maskiner

Der er stadigt en månedstid til Lemvig Marked & Dyrskue den 3.-4. juni og Dyrskuet Thy-Mors den 9.-10. juni, men arrangørerne af de to nordvestjyske dyrskuer fornemmer allerede, at der er god opbakning til årets arrangementer. 

Det skriver dyrskuerne i en pressemeddelelse.

- Vi har foreløbigt tilmeldinger fra 50 virksomheder og 17 foreninger, hvilket er på niveau med sidste år, så vi er rigtigt godt tilfredse, siger Mads Rohde fra Lemvig Flyveklub, der sammen med landboforeningen Fjordland står bag Lemvig Marked & Dyrskue.

På grund af aktuelle udbrud af smitsomme kvægsygdomme kneb det sidste år lidt med tilmeldinger af dyr til selve dyrskuet, men det ser ud til at rette sig i år. 

- Tilmeldingsfristen for heste er først den 7. maj, så vi har ikke det endelige overblik endnu, men vi forventer op til dobbelt så mange kreaturer som sidste år. Vi har iværksat nogle ekstra tiltag for at gøre udstillingen af kvæg så sikker som muligt. Blandt andet ved at etablere flere vaskepladser til køerne, siger Morten Agger, næstformand i Fjordland. 

Arrangørerne har også en række aktiviteter undervejs til Lemvig Marked & Dyrskue. Man kan blandt andet igen prøve en tur i en helikopter, og lørdag er der underholdning med ’den syngende fodermester’ Niels Kjær Sørensen, der er kendt fra tv-programmet ’Landmand søger kærlighed’. 

Begge dage kan man også beundre de mange veterantraktorer, der traditionen tro tyvstarter med en fælles rundtur i Lemvigs midtby fredag ved frokosttid. 

Skolebørn på besøg i Thisted

Dyrskuet Thy-Mors den 10. juni indledes traditionen tro med forløberen ’Landbruget i børnehøjde’ fredag den 9. juni, hvor skolebørn fra Thisted, Morsø og Struer Kommuner inviteres på rundtur på dyrskuepladsen i Thisted:

- Vi har allerede solgt standpladser i samme omfang som sidste års dyrskue, og antallet af børn og lærere, der har foreløbigt har tilmeldt sig ’Landbruget i børnehøjde’ om fredagen er på niveau med tidligere, så vi er rigtigt godt tilfredse, siger Kim Jørgensen, formand for Dyrskuet Thy-Mors, der arrangeres i regi af landboforeningen Fjordland.  

Tilmeldingsfristen for dyr til dyrskuet er ikke nået endnu, så arrangørerne har ikke det endelige overblik, men forventningen er, at der igen bliver fyldt godt op ved bomme og i telte med kvæg, heste, får, kaniner og fjerkræ.

-Vi kan helt sikkert love, at både skolebørn og dyrskuegæster kan opleve masser af dyr og maskiner – og få et indblik i moderne fødevareproduktion, siger Kim Jørgensen. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.