Fjordland er nu en realitet: Her er de nye formænd for Limfjordsfusionen

Der er tre formænd for den nye Limfjordsfusion.

Danmarks nye største landboforening, Fjordland, er nu en realitet.

Mandag aften konstituerede bestyrelsen for den nye landboforening Fjordland sig. 

Formandskabet består af den nyvalgte formand, Leif Gravesen, fra Thisted.

Han skal sammen med Morten Agger fra Lemvig, der er valgt som 1. næstformand varetage foreningens politiske opgaver og sikre både det lands- og lokalpolitiske fokus inden for landbrugs- og fødevareerhvervet. 

Som 2. næstformand er Lars Kristensen fra Skive valgt. Han skal i samarbejde med Fjordlands direktør og organisation bla. arbejde for en stærk tilstedeværelse i DLBR-fællesskabet

"Nu hedder vi Fjordland, og vi er én bestyrelse og ikke længere tre bestyrelser, der skal arbejde sammen. Derfor har det været vigtigt for os at sammensætte et stærkt trekløver, hvor vi sætter vores forskellige kompetencer bedst muligt i spil til alle medlemmernes fælles bedste", udtaler 1. næstformand Morten Agger i en pressemeddelelse. 

Fjordland er Danmark nye største landboforening med mere end 1700 medlemmer, 6000 kunder og 215 medarbejdere.

næstformand i skive

Det var en enig bestyrelse, der valgte Leif Gravesen til formandsposten.

"Formandskabet består af Morten, Lars og jeg. Vi står overfor en stor og spændende fælles opgave, og derfor har det været vigtigt for os og for bestyrelsen at lave en sammensætning, alle kan se sig selv i. Vi går derfor alle tre ind på lige vilkår og med en ligelig fordeling af arbejdsopgaver. Med en engageret og dygtig bestyrelse og medarbejderskare i ryggen, kan det kun blive godt", lyder det fra formand Leif Gravesen. 

Bestyrelsen var desuden hurtig enige om, at det afgørende ved valg af formandskab var at vælge den rigtige kandidat baseret på kompetencer og interesser fremfor adresse. Derfor faldt valget på 2. næstformand med fokus på rådgivning på Lars Kristensen. 

"Der skulle en ekstra generalforsamling til i Skive, men nu kigger vi fremad, og samarbejdet i Fjordlands bestyrelse kører allerede rigtig fint", siger 2. næstformand Lars Kristensen. 

Fusionen mellem Landboforeningen Limfjord, Lemvigegnens Landboforening og LandboThy blev en realitet, da medlemmerne i Landboforeningen Limfjord på den ekstraordinære generalforsamling mandag 21. juni 2021 også stemte for fusionen.

Fjordlands rådgivning 

Fusionsudvalget havde allerede inden generalforsamlingerne fået en direktør på plads, og her faldt valget på Henrik Hardboe Galsgaard. 

"Henriks vigtigste opgave er nu sammen med den valgte bestyrelse i Fjordland at få sat rammerne for en stærk organisation, som efter forventningerne er på plads senest ved udgangen af august 2021", udtaler Lars Kristensen.  

Foreningen og rådgivningen er nu én enhed - fordelt på tre lokationer i Lemvig, Skive og Thisted – stadig med de samme medarbejdere, som alle fortsat vil arbejde ihærdigt og dedikeret med service og rådgivning af Fjordlands kunder og medlemmer.

Målet er at fastholde den lokale forankring samtidig med, at specialkompetencer kan stilles til rådighed i et geografisk større område til gavn for mere end 6.000 kunder.

 

Faktaboks

Fjordlands bestyrelse

Bestyrelsen i den nye forening, Fjordland, ser nu således ud:

Leif Gravesen (formand)

Morten Agger (1. næstformand)

Lars Kristensen (2. næstformand)

Anne Ladegaard, medarbejderrepræsentant Lemvig

Bjarne S. Gravesen

Jens Erik Nielsen

Jesper Lousdal

Kristian Abildgaard

Kristian Boel Østergaard

Malene Sevelsted

Marie Krabbe, medarbejderrepræsentant Thisted

Mette Berntsen, medarbejderrepræsentant Skive

Mette Kærgaard Iversen

Morten Yde Kirk

Niels Holger Nordendahl

Peter Just

Preben Nielsen

Sejr Bisgaard, deltidsrepræsentant

Søren Bak Andersen

Thorleif Bjerre

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.