Fond har uddelt mere end to millioner til unge, der vil være landmænd
Over en årrække på 15 år har Bent Terps Fond uddelt mere end to millioner kroner til unge under uddannelse til landmænd, men i år er det sidste gang fonden uddeler penge.  

Bent Terps Fond giver økonomisk støtte til unge, der vil uddanne sig inden for landbruget, og fonden har oplevet en stigende interesse fra unge, der f.eks. søger et legat til at rejse til udlandet som en del af deres uddannelse. Men i år er det sidste gang, hvor fonden deler penge ud, for allerede da fonden blev oprettet, lå det fast, at 2020 var det sidste år, hvor der skulle deles pengene ud.

"Det er flot og fremsynet af Bent Terp, at han betænkte de unge i landbruget og et legat er en anerkendelse og et stort skulderklap" siger fondens formand gennem alle årene, Svend Erik Eriksen og fortsætter: 

"Det er en fornøjelse at modtage så mange ansøgninger fra unge, der tror på landbruget og som er ambitiøse, ikke bare på deres egne vegne, men på hele erhvervets vegne. Det er de unge, der skal være med til at bringe dansk landbrug ind i fremtiden og udvikle erhvervet og det er dejligt at kunne hjælpe dem lidt på vejen", siger Svend Erik Eriksen, der er formand for fondsbestyrelsen. 

Et skulderklap til mere end 180 unge 

I årene 2005 til 2020 har fonden uddelt legater til mere end 180 unge. En af dem er Frederikke Mortensen fra Jyderup, der to gange tidligere har modtaget et legat fra Bent Terps Fond. 

"Et legat gav mig ekstra frihed da jeg gik på skole, så var der penge til bøger, lommeregnere og alt det andet, der er brug for uden, at jeg skule være afhængigt af et job ved siden af. Og så kunne jeg fokusere på skolen", fortæller Frederikke Mortensen, der har taget EUX på Høng Landbrugsskole. 
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.