Forening fejrer 200 års jubilæum – Lille grå traktor bliver kunstværk
Holstebro-Struer Landboforening hædre "den lille grå" i forbindelse med foreningens 200 års jubilæum.

Det blev noget nemmere at være landmand, da traktorer efter 2. verdenskrig afløste hestene. Ikke mindst den lille grå Massey Ferguson blev indbegrebet af traktorer på mindre danske landbrug.

Holstebro-Struer Landboforening markerer i år sit 200 års jubilæum, og det sker blandt andet ved netop at hædre "den lille grå".

Onsdag  eftermiddag placeres derfor en model af traktoren midt i Storåen ved musikhuset i Holstrebro.

Den lokale kunstner Anna-Caroline Fosmark Bonde, der til dagligt studerer på Talentakademiet har set mulighederne i at gøre hverdagsting seværdige og pirre vore sanser.

Hun og smeden i Skave, Troels Mikkelsen har gennem de sidste to måneder brugt mange timer på at gøre en gammel rusten Ferguson til et kunstværk, som vil gå over i historien – og traktoren er alt andet end grå længere.

"Anna-Caroline er et fantastisk eksempel på, hvad Holstebro får ud af at støtte et kunstliv i byen og ikke mindst hvordan kunsten kan være med til at sætte kulør på erhvervslivet", siger formand for Holstebro Struer Landboforening, Kristian Gade.

Troels Mikkelsen, Smeden i Skave er en multikunstner, der med et par stykker jern, en hammer og noget svejsetråd kan forme de mest utrolige kunstværker og ikke mindst producere og vedligeholde det udstyr, der bruges i de moderne landbrug.

Til undren og smil

Traktoren i Åen skal være med til at fortælle historien om landbrugets betydning.

"Vi håber, den kan give anledning til undren, til smil, og til oplevelse af landbruget og Holstebro. Vi vil gerne være kendt for ikke altid at gøre det, der forventes, men være med til at skabe noget nyt", siger formanden.

Traktoren bliver "søsat" onsdag eftermiddag og afsløret kl. 16.00 med taler af borgmester H. C. Østerby og formand for Holstebro Struer Landboforening Kristian Gade. 

Der tages foranstaltninger, så Covid 19-retningslinjerne omkring offentlige forsamlinger kan overholdes.

Selve afsløringen bliver af samme grund live-streamet på den Facebook-siden "Din mad", som Holstebro Struer Landboforening har etableret i forbindelse med jubilæet. Facebook-siden skal sammen med hjemmesiden Dinmad.nu fortælle om landbruget som producent af de fødevarer, vi alle sammen har brug for. Afsløringen vil også kunne ses på kommunens og handelstandsforeningens facebook-sider.

"På dagen bliver der ikke så mange, som vi gerne havde set, men vi håber, at folk løbende vil komme forbi og glædes over værket", siger Kristian Gade.

Planen for aktiviteten onsdag 20. maj:

  • Kl. 13.00 Traktoren ankommer til Storåen – leveres af vognmand Allan Hansen i hans gamle veteranlastbil
  • Kl. 13.00 Klose er klar til at sætte traktoren på plads i åen
  • Kl. 13.00 – 14.00 Traktoren sættes i åen og overdækkes
  • Kl. 16.00 Borgmester H. C. Østerby og Kristian Gade holder taler og foretager afsløring
  • Kl. 16.25 arrangementet slut og traktoren vil nu være på sin plads i åen frem til udgangen af august.
     

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.