Formand: "Vi må ikke miste gejsten"

"Dansk landbrug tager klimaet alvorligt og sætter selv et ambitiøst mål. Det er ikke politikerne, der skal sætte det mål, for vi kan godt selv tage teten. Det vinder respekt!  Både i befolkningen, men også blandt politikerne. Det får vi bekræftet, hver gang vi taler med dem. Derfor skal vi holde fast i den gode kommunikation. Derfor skal vi fortsat satse på Åbent Landbrug. Derfor skal vi fortsat åbne vores døre og stolt vise vores produktioner frem. Vi har ikke noget at skjule".

Sådan sagde næstformand, Mads Niær Kristensen, i beretningen, da Landboforeningen Midtjylland holdt generalforsamling onsdag den 24. juni i landboforeningens eget hus i Viborg. Ud over ansvar og kommunikation kom emner som reduktion af kvælstof og vand til at fylde i formanden og næstformanden fælles beretning. 

Kollektive virkemidler skal i spil

Formand Frede Lundgaard Madsen opfordrede foreningens medlemmer til at gøre en fælles indsats for at etablere drænvirkemidler, som kan fjerne op mod 90 procent af udledningen af kvælstof, hvis de bliver anlagt de rigtige steder. 

"Jeg kan godt forstå, at det er nemt at skubbe i baggrunden. Det er jo frivillig og det kommer ikke den enkelte til gode, men jeg må bare sige; De her virkemidler nytter faktisk. Jo flere kollektive virkemidler vi får i spil, jo nemmere kan vi politisk og fagligt forsvare at komme af med efterafgrøderne – eller tilrette indsatsen på marken - så det giver mening på den enkelte bedrift", understregede Frede Lundgaard Madsen. 

Der skal styr på vandet 

Vand i flere afskygninger blev også vendt på generalforsamlingen. Blandt andet kom formanden ind på vinterens oversvømmelser og det stormøde, der blev holdt i Brædstrup den 29. februar.

"I Brædstrup kom både følelser og faglighed til udtryk, og det gjorde indtryk. Indtryk på politikere fra Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Når de kunne blive enige om, at der skulle gøres noget, så er der grundlag for at komme i gang – og jeg siger bare ’sæt i gang’ hurtigst muligt. Jeg vil arbejde for, at vi kommer tæt på kommunerne og holder dem op på, at der skal ske noget nu", pointerede Frede Lundgaard Madsen. Han sluttede beretningen:

"Nu har vi hørt om rigtig mange udfordringer, særligt miljø, natur og klima fylder meget. Hvis vi bliver ved med at fokusere på de elementer med tungsind og frustration, er det os selv, der taber. Vi mister gejsten, og det må ikke ske. Vi har det fedeste erhverv, og derfor skal vi blive ved med at se muligheder og forretningspotentialer", sluttede Frede Lundgaard Madsen.
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.