Formanden takker af
Det blev på mange måder en generalforsamling ud over det sædvanlig for Østdansk Landboforening. 

Tre måneder skulle der går før landboforening i Rønnede, kunne få mulighed for at afholde den generalforsamling, der oprindeligt var berammet til den 17. marts. COVID-19 kom i vejen. Og så blev det for første gang både uden flæskesteg og lagkage, som formand Jørgen Petersen indskød med et lille smil.

Samtidig blev det også den sidste generalforsamling for netop bestyrelsesformand Jørgen Petersen, der efter 31 år på posten valgte at træde tilbage og overlade formandsskabet til Ole Elbæk, der stillede op uden modkandidat og med fuld opbakning fra bestyrelsen.

"Den store overskrift for 2019 er klima. Vi havde endda et klimavalg med klimatosser. Landbrug og transport er udset til at levere rigtig meget for at reducere klimabelastningen med regeringens mål på 70 procent. Ved valget var der ingen grænser for kravene til os. Landbrug og Fødevare har fremlagt en plan for at nå målet, men samtidigt gjort opmærksom på, at der ikke for nuværende er viden nok. Det er nødvendigt at der bliver afsat midler i finansloven til forskning og udvikling. Det fint at traktoren kører på strøm, men hvis batterierne vejer ti tons og den kun kan køre til middag, så går det ikke. Vi skal ikke tro at coronaen fjerner klimakampen. Den kører videre i alle kontorerne", sagde formanden og fortsatte:. 

"Det skræmmende er, at meget af det vi har set fra den nuværende regering mangler faglighed og har en stor grad af populisme. Jeg tænker her på vandplaner og ekstra efterafgrøder. Jeg er faktisk dybt imponeret over at det er lykkedes så mange at få de ekstra 373.000 hektar efterafgrøder indpasset. Men straffen er også meget stor ved træk i kvælstofkvoten. I vores område har en del fået nedsat deres efterafgrødeareal, da der har været overtegnet. Der er netop vedtaget en CO2 skat. Jeg ved ikke helt hvorfor at skatter løser klimaet", lød det blandt andet i beretningen.

Grundet forholdene havde Jørgen Petersen skrevet en kort beretning, hvor han blandt andet kom ind på den store indsats både bestyrelsen og navnlig de ansatte i Østdansk Landboforening har ydet under Coronakrisen.

"Tak til bestyrelsen og direktør Torben Flich for et godt samarbejde i det forløbne år. Det er ikke altid lige let at se fremad, men det er vigtigt at turde og tro på beslutningerne. Det kræver mod, og det har I haft", lød det fra formanden.

Der afholdes afskedsreception for den afgående formand, Jørgen Petersen, den 18. september på Østdansk Landboforening i Rønnede.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.