FRDK imødekommer stigende interesse for pløjefri dyrkning med gratis webinar

FRDK oplever en stigende interesse for pløjefri dyrkning og inviterer derfor til et gratis webinar om emnet.

Hver femte hektar i Danmark dyrkes i dag uden brug af ploven. Det er dobbelt så mange hektar som for bare fem år siden.

Den stigende interesse mærker man også hos FRDK – Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning. Alene i år har foreningen fået 50 nye medlemmer og har i dag flere end 650 medlemmer.

- Det er en stigning i forhold til de senere år, hvor medlemstallet har været stagneret, siger formand for FRDK, Henrik Terp.

Et af foreningens grundlæggende formål er at udbrede kendskabet til pløjefri dyrkning. Derfor inviterede de i forsommeren til Åben pløjefri mark fem forskellige steder i landet med omkring 300 deltagere. Nu gælder det så et gratis webinar, som afholdes den 3. november fra klokken 14 til 14.45.

Erfarne kræfter giver introduktion til det pløjefri system

Indlægsholderne på webinaret er planteavlsrådgiver og PløjefriRådgiver Kasper Holm Kristensen, Velas, som har arbejdet med reduceret jordbearbejdning i 20 år.

Med sig har han griseproducent og planteavler Martin Molbo, Ulsted ved Randers, som selv gik over til pløjefri dyrkning i 2016. En stor del af sine 500 hektar driver han også i dag efter principperne i conservation agriculture.

Sammen vil de to gennemgå de vigtigste principper i dyrkningssystemet; sædskifte, maskiner, ukrudtsstrategi med mere.

Afliver myter

Der er mange myter forbundet med pløjefri dyrkning. Blandt andet hedder det sig, at man får dårligere udbytter, en ringe økonomi, et kæmpe kemiforbrug, uoverstigelige græsproblemer med mere. Men der er ikke hold i myterne. I nogle tilfælde er det faktisk lige omvendt.

Myterne er opstået på baggrund af landmænd, der hovedkulds har kastet sig ud i dyrkningsformen, og som ikke har sat sig ind i de principper, der ligger bag systemet.

Det og meget mere vil Kasper Holm Kristensen og Martin Molbo komme omkring på webinaret. Efter indlægget, der varer cirka 30 minutter, er der mulighed for at stille spørgsmål.

Se invitation til det gratis webinar her

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.