Generalforsamling med store emner og en opsang til medlemmerne

Torsdag den 11. juni holdt Landboforeningen Kronjylland generalforsamling i Velas-huset i Søften. Selv om solen skinnede mere, temperaturen var højere, og stolene stod på snorlige rækker på grund af Corona-restriktioner, var det meste, som det plejer at være, når Landboforeningen Kronjylland holder generalforsamling; En festdag med højt humør, glimt i øjet og skarpe holdninger.

Beder-sagen

I sin beretning kom formand Christian Jensen ind på Beder-sagen, som har fyldt meget i landboforeningens arbejde det sidste år. Landbrug & Fødevarer har på vegne af ni lodsejere fra Beder stævnet Miljø- og Fødevareklagenævnet, som i maj sidste år gav Aarhus Kommune medhold i et påbud om, at lodsejerne ikke må behandle deres marker med pesticider. 

"I Danmark har vi nogle helt klare regler for, hvordan vi skal bruge pesticider, så vores grundvand ikke bliver truet. De regler kan kommunerne afvige fra, hvis der er helt særlige forhold, der kræver det. Det, mener vi ikke, der er her, og derfor følger vi sagen helt til dørs. Vi har klaget, og vi bliver ved", understregede formand Christian Jensen.

Indhold af nitrat i drikkevand

En anden lokal sag, Christian Jensen kom ind på, var samarbejdet med Randers Kommune, hvor der politisk er et ønske om at sænke grænseværdien for nitrat i drikkevandet. 

"Vi har en rigtig god dialog med Randers Kommune og har sammen skrevet et brev til sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke for at høre, om der ud fra en sundhedsfaglig vurdering er grundlag for at revurdere grænseværdien. Det har vi nu fået svar på, og det er der ikke grundlag for på nuværende tidspunkt, så det er det, vi arbejder videre med", forklarede Christian Jensen på generalforsamlingen.

Landbrugspakken

I beretningen kom formanden også med en opfordring til sine medlemmer.

"Når det er juleaften, får vi gaver. Sokker og lommetørklæder tager vi i brug med det samme, men vi får ikke lige samlet vejrstationen. Den er lidt mere besværlig at gå til, selv om den er nyttig og funktionel. På samme måde har vi haft det med Landbrugspakken, som vi fik foræret for fire år siden. Vi var lykkelige, da vi fik ekstra kvælstof, men den anden del af pakken - skovrejsning, minivådområder og vådområder - vidste vi ikke helt, hvad vi skulle gøre ved. Den har vi ikke fået pakket ordentligt ud endnu. Vi er nødt til at tage imod hele pakken, for ellers tager de den tilbage igen. Der er masser af potentiale for at lave miniområder, så gå nu hjem, og kig på det", opfordrede Christian Jensen på generalforsamlingen.

Traditionen tro sluttede beretningen med 60 billeder fra årets gang tilsat noget godt musik. 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.