Generalforsamling og 20 års jubilæum i SLF
SLF fejrede 20 års jubilæum og et godt regnskab på Agerskov Kro torsdag 5. marts 2020, hvor godt 200 medlemmer var mødt op til spisning, beretning og efterfølgende debat.

På generalforsamlingen så formand Christian Lund tilbage på SLFs historie og kom samtidig ind på de politiske udfordringer, der venter forude. I dag er der øget eftergrødekrav, vandplaner og højere arveafgift – og en lang række andre tiltag fra den nye socialdemokratiske regering. 

Vi skal sammen tale landbruget op

Christian Lund pointerede, at SLF løbende arbejder med at påvirke politikerne for netop at skabe bedre rammevilkår for landbruget. Samtidig understregede han, at man også som enkeltperson kan gøre en del, når det kommer til omtale og landbrugets omdømme:

"Det er vigtigt, at den enkelte landmand husker at fortælle de gode historier, når vi møder andre. Vi skal tale vores erhverv op og dele de positive historier", sagde Christian Lund. 

Skal kunne stole på beregninger og tal

Under beretningen nævnte han regnefejlene fra Aarhus Universitet, og pointerede at man skal kunne stole på tal og beregninger, der lægges til grund for dyre og krævende tiltag. Christian Lund nævnte de store vandmængder, som der kæmpes med overalt netop nu. 

Fire borgmestre lyttede med

Samarbejdet med kommunerne er i den anledning ret vigtigt, og Christian Lund glædede sig i den sammenhæng over, at de fire borgmestre fra de fire nærmeste sønderjyske kommuner var mødt op denne aften. 

"Det er godt at se, at I bakker op omkring landbrugserhvervet", sagde han. 

Fokus på kerneopgaven

Direktør Brian Lambertsen fremlagde efterfølgende regnskabet, hvor SLF kan glæde sig over et resultat på knap 3,5 mio. kr. i overskud. I 2020 budgetteres der med en omsætning på 67,4 mio. kr. og et overskud på 900.000 kr. 

"Vores virksomhedsplan har været baseret på få helt grundlæggende ting, nemlig kunder, medarbejdere og økonomisk rentabel forretning, hvor vi samtidig har haft fokus på vores kerneområde landbrug. Det er et fokus, der har givet pote", sagde Brian Lambertsen og fortsatte:

"Og nu hvor vi har fået skabt den økonomiske platform, har vi overskud til også at have større vægt på udvikling. Vi vil også fremover have fokus på at fastholde og tiltrække nye kunder", pointerede direktøren. 

Uddeling af legater

Der var livlig og engageret debat, der kom langt omkring politiske emner, og der var ros til regnskabsresultatet. I løbet af aftenen var der uddeling af legater. Jakob Bucka Johanning modtog Agnes og Jens Jensen, Ellehusgårds Legat på 10.000 kr. Pengene skulle bruges til en studierejse til Canada. 

To øvrige legatmodtagere var ikke tilstede: Daniel Corydon Marquardsen og Melanie Buitenhuis.

Der skulle samtidig findes et nyt bestyrelsesmedlem, da Søren Lund-Petersen ikke modtog genvalg og dermed trådte ud af SLFs bestyrelse. Da ingen nye kandidater meldte sig, vil den nuværende bestyrelse supplere sig selv efter behov.  
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.