Halvdelen af Sagros minkkunder har søgt kompensation
Omkring halvdelen af Sagros minkkunder har søgt kompensation for den manglende omsætning under corona-krisen.

92.000 kroner.

Det er det maximale beløb, som minkavlere kan få som kompensation for faldende omsætning som led i én af regeringens Corona-hjælpepakker.

Det kan måske for nogle være en dråbe i et oprørt hav, mens det for andre kan være lige præcis den redningsplanke, der kan holde liv i forretningen.

"Rigtigt mange minkavlere har været gode til at reducere deres omkostninger til et absolut minimum, så de har gjort, hvad de selv kunne. Kompensationen for den manglende omsætning kan derfor være rigtigt vigtig", siger virksomhedsrådgiver Christian Primdahl, Sagro og fortsætter:

"Vi håber alle sammen på, at Covid-19 er på tilbagetog, og at vi snart kan afholde fysiske auktioner igen". 

Sagro har omkring 250 minkkunder, og der er på nuværende tidspunkt søgt kompensation for knapt halvdelen.

Langt de fleste af kunderne er mærket af nedgangen, blandt andet som følge af at auktionerne ikke har kunnet afvikles på normal vis.

"Avlerne har solgt langt færre skind sammenlignet med sidste år, så selv om sidste år ikke var godt, har der været tale om en klar nedgang i omsætningen", siger Christian Primdahl. Vi gik fra et dårligt niveau til et om muligt endnu lavere.

Der vil dog være tilfælde, hvor avlere ikke kan komme i betragtning. Det er blandt andet, hvis der under samme CVR-nummer er andre driftsgrene, der har oplevet en stigende omsætning, så den samlede omsætning ikke er faldet tilstrækkeligt.

Sagro har hjulpet minkavlerne med ansøgningerne siden medio maj, hvor informationen om den seneste bekendtgørelse blev offentliggjort, og en stor del af ansøgningerne er allerede behandlet og pengene udbetalt.

"Det er gået forholdsvist hurtigt med at få pengene ud. Det bedste eksempel er kunde, som fik pengene udbetalt allerede dagen efter ansøgning", siger Christian Primdahl.

Går i gang med anden runde

Ansøgningsrunden strækker sig frem til 31. august, hvor også den anden kompensationsordning for faste omkostninger udløber.

Her har Sagro ikke søgt for kunderne endnu, da ansøgningen for fire måneders-perioden først er åbnet ultimo maj.

"Vi valgte i første omgang den lidt mere enkle ordning, så vi kunne drage vores erfaringer. Samtidig er der en del af de oplysninger, vi får nu, som vi kan genbruge i den anden kompensationsordning i forhold til omsætning", siger Christian Primdahl.

Mens der er tale om ensartede beløb i den første kompensationsordning, vil det være langt mere individuelt, hvilke beløb der kommer i spil, når det handler om faste omkostninger.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.