Hvorfor maler vi os ikke i hovedet for landbruget?

Formand Niels Jørgen Thomsen opfordrede til at arbejde for stoltheden over dansk landbrug på generalforsamling tirsdag aften.

- Når vi har vundet i håndbold eller Jonas Vingegaard har kørt en flot sejr hjem, så maler vi Dannebrog i hovederne og hylder de bedste. Så hvorfor er der ikke nogen, der maler sig rød-hvide i hovederne, når dansk landbrug har førertrøjen på i forskellige sammenhænge? Hvor bliver vores ros af? Hvorfor er der ingen, der vejrer med flaget for os?, lød det fra Niels Jørgen Thomsen, formand for Østjydsk Familielandbrug. 

Her henviste formanden blandt mange grunde til, at Danmark eksempelvis fylder knap 0,1 procent af verdensbefolkningen og står for 0,1 procent af verdens samlede udledning, men afsætter 75 procent af vores fødevarer til resten af verden. Det skriver Østjydsk Familielandbrug i en pressemeddelelse.

- Der er 3 ting, vi er gode til i Danmark: At spille håndbold, at cykle og til at producere fødevarer.

Men Niels Jørgen Thomsen savner, at Danmark kæmper sammen om at bevare den danske fødevareproduktion.

- Dansk landbrug er på mange måder ligesom håndboldlandsholdet. Vi har brug for én, der tror på os, og vi skal også selv tro på, at vi kan, sagde formanden til forsamlingen af omkring 50 fremmødte medlemmer.

Formanden kom omkring mange emner i sin beretning, hvor klima og CO2-afgift naturligvis fyldte rigtig meget. Han opfordrede blandt andet medlemmer med grise til at komme hurtigt af med gyllen til f.eks. biogas, så den ikke ligger og bliver gammel, og kom omkring det nye projekt i Nordsøen med at grave CO2 ned i undergrunden.

Legat til arbejdsom ung kvæg-landmand

Den unge landmand Mikkel Baltser Jensen modtog på aftenen legat fra Pedersen Fond.

- Vi synes, at Mikkel er et bevis på, at det kan lade sige gøre at starte en kvægbesætning i lejede bygninger, uden at investere i dyre bygninger og maskiner. Og så har han et stort engagement inden for kvæg og avlen af Limousine, siger Niels Jørgen Thomsen. Mikkels landbrugsbedrift består af lejede driftsbygninger og jord. Han har en mindre kødkvægbesætning ved Allingåbro og går op i det politiske arbejde i kvægsektoren.

Næstformand i Familielandbruget Danmark var gæstetaler

Henrik Bertelsen, næstformand for Familielandbruget i Danmark, gæstede generalforsamlingen med et let humoristisk indlæg, selv om emnerne dog var gravalvorlige.

-  Vi kommer til at tage omfordelingsstøtten op igen i hovedbestyrelsen, lovede han, og fik også bragt en flere eksempler på tåbelige regler op, som eksempelvis brakordningen, der pga. reglerne ender med at give ringere og ikke bedre natur.

Formand Niels Jørgen Thomsen opfordrede under sin beretning også medlemmerne til at melde eksempler på tåbelige regler ind, da foreningen sammen med de øvrige landboforeninger bag Velas laver en samlet sag til Fødevareministeren.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Fra samme forening