Jysk Landbrug søger indflydelse – også på Christiansborg
Det nye folketingsmedlem, Christoffer Melson, (V), blev opdateret i landbrugspolitiske emner, da han forleden var til kaffebordsmøde i Give.

Vil man som landboforening have indflydelse på de beslutninger, der træffes lokalt og på Christiansborg, så har man et ansvar for at have en god kontakt til de personer, der er valgt til at repræsentere landsdelen.

Mandag 7. oktober havde Jysk Landbrug et kaffebordsmøde hos Allan Pedersen, Munkholm ved Give. Til mødet var inviteret folketingsmedlem og byrådspolitiker Christoffer Melson, Venstre.

Det blev til en formiddag, hvor helt urimelige bureaukratiske regler ved eksport af smågrise og danske virksomheders manglende konkurrencedygtighed i forhold til "kolonnearbejdere" i vores nabolande, var en del af temaerne.

Selv om Christoffer Melson ikke er inde i "maskinrummet" var det helt klare budskab, at han tager nogle af de eksempler, som blev rullet op, med tilbage til Christiansborg og de politikere, der kan sende budskaberne videre til styrelser og embedsværk om at finde smidige løsninger.

Fakta, følelser og klima

Deltagerne havde også en lang drøftelse med Christoffer Melson om beslutningsprocesser og det dilemma, at landbruget som et seriøst erhverv tager udgangspunkt i fakta, mens nogle forbrugere er fakta-resistente og langt mere påvirkelige af følelser.

Klimadebatten og udtagning af jord til multifunktionel jordfordeling var også et debatemne. Flere af mødedeltagerne gav udtryk for, at de er klar til at bakke op om arbejdet med udtagning af jorde til en mindre intensiv drift, men der ventes på en afklaring af finansieringen.

Budskabet til Christoffer Melson var klart – landbruget er med på en grøn dagsorden, så længe vi bliver kompenseret rimeligt og til fuld erstatning. Nu er opgaven at få afsat pengene på finansloven, så vi kan komme i gang.

Der blev også tid til at drøfte lokale forhold som placering af jernbane mellem Vejle og Billund, og områder der ønskes udlagt til grønne korridorer samt udfordringer for de lodsejere, der bliver ramt af gasledningen Baltic Pipe. 

Jysk Landbrug mener også, at der fortsat er et problem med tilstrækkelig bredbåndsdækning. I visse områder i tidligere Give Kommune er der en dårlig dækning. Et forhold, erhvervet ikke kan leve med, da styresystemer på meget af den teknologi, der bruges i moderne produktionssystemer, er afhængige af velfungerende "IT-motorveje".

 
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.