Kom til Fårets dag den 8. april

Påskelørdag 8. april åbner de danske fåreavlere dørene op og byder alle inden for til Fårets dag. Der bliver rig mulighed for at klappe de nyfødte lam, smage på de udsøgte varer og selv prøve kræfter som fåreavler.

Rundt om i hele landet slår næsten 35  fåreavlere stalddøren op lørdag 8. april  til Fårets dag.  De fleste steder åbent mellem kl. 10 og 16.

Det skriver Gotlænderforeningen i DK i en pressemeddelelse.

Der fødes mange lam i de danske fårebesætninger netop omkring påske . Derfor er Fårets dag en unik mulighed for at opleve en fårebesætning og se de små lam hoppe omkring. Læmmeperioden er årets højdepunkt som fåreavler, hvor de fleste får hele deres produktion. Hvem bliver ikke glad af at se dikkende haler på lam der dier, og høre lam og får, der kalder på hinanden?

Børnene har desuden mulighed for at klappe tamme dyr, og alle kan nyde den omgiven¬de natur. Nogle steder er det også muligt at se andre husdyr, som po¬nyer, heste, høns, kaniner, marsvin og hængebugsvin.

Uld, pels og pølser

På nogle af gårdene er der mulighed for at opleve forskellige aktiviteter som hyrdehundeopvis¬ning, pilefletning, eller demonstration af spinding og filtning. Rigtig mange steder byder man på smagsprøver af fåre- og lammekød. Mange gårde har salg af uld- og skindprodukter samt spegepølser fra egen produktion.    
Hvis man går med tanker om selv at holde får, så kan man blive inspireret og samtidig benytte lejligheden til at få en snak om glæden ved at holde får, de mange forskellige racer og deres egenskaber.

Landsdækkende- og regionale oversigter

Fårets dag holdes af det nye Dansk Fåreavl, som nu er en brancheforening for 15 race- og regionale fåreforeninger. Dansk Fåreavl's primære opgave at varetage fælles overordnede problemstillinger for alle fåreracer i DK.                                 

Den landsdækkende oversigt kan ses på sheep.dk, gotlam.dk, spaelssau.dk. texelforeningen.dk,
danskshropshire.dk, Suffolk.dk ,saane.dk.

De regionale oversigter på sjfaard.dk, fynskefaareavlere.dk, svjf.dk. faareavl.dk. 
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.