Landboforening hylder Tour de France med maleri af lokal kunstner

Landmænd i Vejle-Fredericia Landboforening sender hilsen til Tour de France med humoristisk maleri.

En ko med cykelhjelm, en høne der skyder æg som kanonkugler og en gris med bacon på bagagebæreren.

Mandag den 9. maj overrakte den lokale kunstner, Lars Rod, et maleri til Vejle-Fredericia Landboforenings formand Nis Hjort og næstformand Peter Buhl. Maleriet får en central plads i de aktiviteter, foreningen er i gang med at planlægge, når Tour de France starter i Vejle den 3. juli.

Det skriver Velas i en pressemeddelelse.

- Vi skal selvfølgelig være med til at hylde verdens største cykelløb med en kæmpe fest og vise vores erhverv frem, når så stor en event kommer til vores område. Med maleriet ønsker vi at sende en humoristisk hilsen til vores franske kollegaer. Vi får blæst motivet op på et kæmpe banner, der skal hænge på et tag, så man kan se det fra luften, når Tour-karavanen kommer forbi, siger formand for Vejle-Fredericia Landboforening, Nis Hjort.

Kæmpe tour-fest

Den 3. juli inviterer Vejle-Fredericia Landboforening medlemmer og andre interesserede til tour-fest på en nedlagt landejendom ved Jerlev syd for Vejle. 

Her bliver der mulighed for at opleve Tour de France på tæt hold, og for at smage en ny Vejle-specialitet, en frankfurter, som er produceret af lokale råvarer i et samarbejde mellem Vejle-Fredericia Landboforening og multihuset Torvehallerne i Vejle.

- Flere forbrugere vil gerne vide, hvor deres fødevarer kommer fra, og niche-produktion og historiefortælling er blevet en større del af fødevareproduktionen. Den dagsorden vil vi gerne byde ind på, siger  medlem af bestyrelsen i Vejle-Fredericia Landboforening, Peter Buhl

Foreningen har desuden en kogebog med moderne egnsretter på tegnebrættet. Også her vil  motivet fra Lars Rods maleri have en central plads.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.