Landboforening laver oplevelsesplads for børn

Onsdag 11. maj åbner Holstebro Struer Landboforening Landbrugets Oplevelsesplads ved Måbjerg Kirke.

Kl. ni nul dut 11. maj 2022 klipper en gruppe børn snoren over og åbner formelt Landbrugets Oplevelsesplads ved Måbjerg Kirke i Holstebro. Dermed er der en nyskabelse på vej i forhold til samfundskontakt, for det er så vidt vides første gang i historien, at der er etableret en permanent oplevelsesplads for landbruget. 

På Landbrugets Oplevelsesplads vil man kunne komme helt tæt på kalve, grise, geder og lam, og det vil være muligt at se, hvordan man sætter kartofler og sår korn. Der vil også være et mindre “halmhus”, hvor børnene kan tumle. 

Pladsen skal fungere som en oplevelsesplads for mindre børn, som er nysgerrige efter at vide, hvor maden kommer fra. For blot én generation siden havde næsten alle danskere en familiær relation til landbruget, men sådan er det ikke mere. 

- Dengang kom folk fra byen og besøgte landbruget. Nu skal landbruget komme til byen for at få dialogen i gang, og det er det, vi gør med Landbrugets Oplevelsesplads. Derfor håber vi på at se så mange børn i alle aldre som muligt, siger Kristian Gade. 

Bemandet en gang om ugen

Fremover vil pladsen være bemandet hver tirsdag kl. 9.00- 11.00 i resten af maj og juni måned – og senere igen i august og en del af september. Her vil pensionerede landmænd fortælle om landbruget, så alle kan blive klogere på, hvor maden kommer fra. 

På åbningsdagen 1. maj vil man som en ekstra ting kunne se, hvordan man satte kartofler i 1800-tallet med hjælp fra heste. 

Der vil der blive serveret pølser og saftevand til de fremmødte.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.