Landboforeninger indgår samarbejde om kvægrådgivning

vestjysk og LandboSyd indgår kvægfagligt samarbejde.

Der er pr. 2. november 2020 indgået aftale mellem vestjysk og LandboSyd om kvægfagligt samarbejde.

Det skriver landboforeningerne i en pressemeddelelse.

 Nu ser vi fremad – og laver en forandring meddeleler de.

Med samarbejdet har de to rådgivningsvirksomheder besluttet, at den fremtidige rådgivning varetages bedst af vestjysk.

Det betyder, at de tre kvægrådgivere, der p.t. er ansat hos LandboSyd, virksomhedsoverdrages til vestjysk, der har base i Ringkøbing.

LandboSyd stiller kontorpladser til rådighed for vestjysk således, at der opretholdes et fagligt miljø i Aabenraa, der tilføres faglig sparring og kolleger således, at LandboSyds kvægkunder fortsat rådgives lokalt. vestjysk Kvæg vil fremadrettet bestå af 12 fagligt stærke kvægrådgivere.

”For vores kvægkunder er det et nødvendigt træk, vi nu tager hos LandboSyd. På denne måde bliver vores kunder også fremadrettet serviceret med den bedst tænkeligt faglige rådgivning også på kvægområdet. Dette gør vi nu ved at samle flere faglige kræfter på ét hold. Bagved ligger stor tillid til hinanden og en fælles vision for, at samarbejde helt åbent på dette område er optimalt for vores kunder,” siger adm. direktør hos LandboSyd, Sune Aagot Sckerl.

Styrkede kompetencer

Også hos vestjysks nye direktør, René Andresen ser man frem til det nye samarbejde:

”Jeg har jo allerede bemærket fra sidelinjen, at der bliver færre landbrug og dermed færre kunder. Til gengæld bliver de større. Oveni kommer, at det er vanskeligt for alle rådgivningscentre at opretholde spidskompetencer på alle områder. Det er derfor glædeligt, at vi her kan udnytte en af vestjysks spidskompetencer til gavn for LandboSyds kunder, og at kvægrådgivningen i vestjysk samtidig bliver endnu større og ligeså de faglige kompetencer. Alt i alt må jeg sige, at min første arbejdsdag i vestjysk er startet rigtig godt,” lyder det fra René Andresen.

Et vigtigt omdrejningspunkt for samarbejdet er, at der er gensidig sparring og formidling af viden om kvægfaglige emner – mellem rådgivere i de to rådgivningsvirksomheder – til gavn for kvægkunder.

Selvstændig økonomi- og planterådgivning

Begge landboforeninger har hver for sig økonomi- og planteavlsrådgivning inden for kvægområdet, og dette er ikke en del af det nye samarbejde. Landmænd kan dermed fuldstændig som hidtil få lavet markplaner, regnskaber og budgetter hos det rådgivningscenter og den økonomirådgiver, de måtte have præference for.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.