Landboformand: "Kontrollen af minivådområder er en farce"

LandboNords formand, Niels Vestergaard Salling finder Landbrugsstyrelsens kontrol af anlæggene tåbelig og utilstrækkelig.

"Prøv at forestille dig, at din bil er til syn, som viser en lille fejl, der gør, at bilen er færdig og ikke kan godkendes efterfølgende, uanset hvor lille fejlen er. Det er på den måde, at Landbrugsstyrelsen arbejder med minivådområder. 

Folketinget og EU vil gerne have, at landmændene laver minivådområder, der opsamler evt. overskud af kvælstof og fosfor. Landmændene har ventet længe på, at landbrugsstyrelsen var klar til minivådområder og vil gerne etablere anlæggene, i og med at flere har søgt om at lave minivådområder end der var plads til i første omgang.

Nu er landbrugsstyrelsen så endelig klar, men skyder både landmændene og Danmark i foden, ja nærmest i hovedet, idet kontrollen af anlæggene er så tåbelig at meget få kommer til at lave anlæg, der kan godkendes. Kontrollen er utilstrækkelig og nærmest en farce på de nyetablerede anlæg, samtidigt med er reglerne sådan, at bliver man ikke godkendt første gang, kan man heller ikke godkendes senere, hvilket lyder helt uforståeligt. 

Landbrugsstyrelsen burde lytte til fagligheden

Alle ved, at naturen og vejrliget ændrer både på terræn og vanddybde i en sø, der ligner et minivådområde lidt. Med andre ord så ønsker alle anlæggene, på nær landbrugsstyrelsen åbenbart, der gør hvad de kan for at forhindre anlæggene.

En gammel historie/myte går på, at i Sovjet perioden, fik nogle embedsmænd en god ide. De beordrede landarbejderne til at strø såsæden/kornet ud oven på sneen, for så ville det spire til foråret og spare en masse arbejde, mente de. Året efter sultede hele området. Embedsmænd må da skulle lytte til fagligheden og sørge for, at reglerne bliver fortolket på den måde, som politikerne i EU og Danmark har besluttet, og på en måde som rent praktisk kan lade sig gøre, - alt andet er bureaukrati for bureaukratiet skyld og mod Danmarks interesser", mener LandboNords formand, Niels Vestergaard Salling.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.