LandboSyd: Vandplanerne fylder meget i regeringens udspil

LandboSyd sætter fokus på detaljerne – både politisk og fagligt – ved et medlemsmøde åbent for alle onsdag 5. maj.

"Regeringens landbrugsudspil handlede i medierne om klimaet. Men udspillet handler også, om at regeringen er klar til meget store krav til kvælstoffet – hvilket kan komme til at betyde efterafgrøder og atter efterafgrøder samt flere miljøkrav i marken", forklarer formand for LandboSyd, Mogens Dall.

På et virtuelt medlemsmøde onsdag 5. maj åbent for alle går han sammen med næstformand Ingrid van den Hengel mere i dybden med regeringens udspil, og hvad LandboSyd gør for at afbøde skaderne. Mødet får også en stærk faglig vinkel, idet planteavlsrådgiver Mogens Munk og adm. direktør Sune Aagot Sckerl åbner væktøjskassen i udspillet og forklarer om detaljerne.

Mødet afsluttes med en mere lokal sag fra Aabenraa kommune om vandingstilladelse – her tager Torben Bøgh Christensen og bestyrelsesmedlem Claus Fink Jørgensen mødedeltagerne til tur ud i vandingens verden – i en tid, hvor vandingsmaskinerne er kørt frem.

LandboSyd har gennem årene gået forrest i en hård kritik af det faglige grundlag for vandplanerne.

"Grundlaget for vandplanerne er noget makværk, og dermed er kravene til landbrugets indsats uacceptable. Alene målene for vandplanerne er fuldstændig uopnåelige, og en lang række faktorer i markerne og ikke mindst i farvandene er ikke slet ikke med i planerne. Planerne er udtryk for danske enegang, og vi skal have en second opinion, selv om miljøminister Lea Wermelin krampagtigt afviser det", siger Mogens Dall.
 
Mogens Dall har mange kritikpunkter – her kommer tre konkrete af slagsen:

  • Hvorfor vælger man en ensidig fokus på kvælstof?
  • Hvordan kan politikerne fuldstændig se bort fra tilløb af næringsstoffer fra landene omkring Østersøen og fra Nordsøen?
  • Hvorfor tillader man kommunerne udledning af urenset spildevand og at oplyse helt forkerte tal om udledningerne til Miljøstyrelsen? Landmænd ved Snogbækken i Sønderborg kommune har netop fået at vide, at de må vente yderligere seks år, før det er slut med overløb. Så de vil fortsat finde hygiejnebind og toiletpapir i bækken – som i øvrigt snart skal gennem et naturprojekt og gensnoes.

Tilmelding til medlemsmødet på landbosyd.dk
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.