Landbrugsskole får to millioner til vertikal dyrkning

Tietgenfonden støtter landbrugsskolen med to millioner kroner til udbygning af grønt læringsmiljø med vertikal dyrkning i container og et 85 kvadratmeter stort væksthus.

Landbruget skal møde fremtidens udfordringer på fødevare- og klimaområdet. Det kræver nye løsninger med ny teknologi og nye former for undervisning. Derfor skal Asmildkloster Landbrugsskole i gang med at dyrke grøntsager i nyt væksthus, som integreres i det nye læringsmiljø med fokus på teknologi og planter.

- Det en stor hjælp og anerkendelse af vores arbejde med grøn omstilling, at Tietgenfonden har valgt at støtte os med et stort beløb, siger forstander på Asmildkloster Landbrugsskole Lars Møgelbjerg Andersen i en pressemeddelelse..

- Det er altafgørende for, at vi kan øve os og bane vejen for at inddrage teknologi i langt højere grad på vores landbrugsuddannelser, siger han.

Grøntsager dyrkes uden jord

Læringsmiljøet består af et væksthus og en container, begge med systemer sat op til vertikal dyrkning i alternative vækstmedier og med teknologisk styring. I containeren dyrkes der f.eks. grøntsager i vand i stedet for jord.

- Det giver mulighed for udvikling af et  givende læringsmiljø, der skuer ind i fremtiden, hvor elever kan koble deres landbrugsfaglige viden med praktiske erfaringer. På den måde bliver vores elever i stand til at efterspørge og udvikle konkrete teknologiske alternativer, der kan hjælpe os med at løse fremtidens fødevareudfordringer, lyder det fra forstanderen. 

Fra væksthus elevernes tallerken

Det er også målet at få etableret et stærkt samarbejde mellem skolens køkken og elevernes undervisning. Lars Møgelbjerg Andersen uddyber:

- Eleverne skal tættere på nogle af de virkelighedsnære udfordringer, man som producent kan møde hensyn til efterspørgsel, afsætning og implementering af grønnere fødevarer i et kostskolemiljø.
Asmildkloster Landbrugsskoles mål er at have de nye læringsmiljøer etableret, testet og forankret ind i den eksisterende undervisning til udgangen af 2025. 

Det er ikke kun elever og undervisere på landbrugsskolen, der får glæde af de nye læringsmiljøer. Andre erhvervsskoler skal også have mulighed for at få løftet deres kompetencer, så endnu flere elever kan få glæde af de teknologiske undervisningsmuligheder i container og væksthus. 

 

Faktaboks

Tietgenfonden støtter Asmildkloster Landbrugsskoles nye læringsmiljø med Væksthus med vertikal og teknologistyret dyrkning med 1.944.365 kr. i perioden 2023-2025. 

Læringsmiljøet er også støttet af Undervisningsministeriets Pulje til udstyrsinvesteringer og tilhørende kompetenceudvikling i 2022 med 1.928.000 kroner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.