Lemvigegnens Landboforening udsætter generalforsamling

Den årlige generalforsamling, der ifølge Lemvigegnens Landboforenings vedtægter, skal afholdes inden udgangen af marts måned er nu besluttet udsat til efter sommerferien.

På den politiske front er arbejdet fortsat, uanset at samfundet har været nedlukket pga. covid 19. Netop nu er der et forslag omkring fjernelse af gødskningsret på §3 områder i offentlig hørring.

Arealerne har generelt meget lavere landbrugsmæssig værdi, og fjernes gødskningsretten, vil mange ejere ophøre med dyrkning af arealerne. Konsekvensen vil være at arealerne gror til i krat og skov, og levegrundlaget for urter og orkideer vil gå tabt. Derfor vil både landbrug og natur komme til at stå som tabere, og derfor er landbruget negativ i forhold til forslaget. Lokalt vil det få konsekvenser for mange af smeltevandsslugterne mod Limfjorden.

"Dato reglerne i forhold til såning af efterafgrøder er også i spil. Her udfordres landbruget igen af datoer, som kræver at vejret opfører sig gennemsnitligt, hvad det jo i virkeligheden aldrig gør. Derfor er der fortsat udsigt til regide regler, som i virkeligheden kun kan overholdes i et drivhus, hvor der er kontrol over nedbørsmængde og varme. Hertil kommer at arealet med efterafgrøder kræves fordoblet. Igen et regid krav, idet landmænd gerne benytter efterafgrøder, hvor der restkvælstof at fjerne, andre steder er der intet restkvælstof og da er det kun en ekstra omkostning for landmanden og ikke til gavn for noget som helst miljømæssigt", skriver Morten Agger i en pressemeddelelse til Landbrugsavisen.dk.

Formand, Morten Agger hører gerne fra landmænd såvel som øvrige borgere, som har lyst at drøfte problematikkerne.

Trods politiske udfordringer glædes erhvervet over at der nu ses på landbruget som en stabiliserende faktor, i såvel banker som i forhold til landets valutaindtjening. I erhvervet håbes der på at priserne på pels og oksekød snart må rette sig sådan at der igen bliver rentabilitet i disse driftsgrene.
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.