Lodsejere kan være med til at skabe mere liv på Mors
Alle lodsejere får nu mulighed for at få udleveret frø til blomster-og faunastriber langs veje og skel i Morsø Kommune.

Vildt- og bivenlige tiltag kan have stor betydning for levevilkårene for agerlandets insekter, pattedyr og fugle. Lodsejeren kan bruge tiltagene til løbende tilpasning af driften af sine marker, ligesom de kan lave flerårige tiltag og derved forbedre leveforholdene for dyr og insekter. Med vildt- og bivenlige tiltag kan man få mere ud af de ikke rentable arealer og måske få flere bestøvende insekter.

Morsø Kommune har velvilligt sponsoreret frøene. Bestilling og udlevering af frø, varetages henholdsvis af LandboThy i Thisted, og Landbo Limfjord i Skive, og der er mulighed for at bestille to forskellige blandinger:

  • 1-årig blanding med ca. 15 arter af halvhøje sommerblomster
  • Flerårig Øko-vildt- og bivenlig blanding.

Ét kilo frø rækker til 1000 M2 eller 500 meter bræmme på to meter. Striberne er typisk 1-3 meter brede, men man kan også udså dem i et hjørne, som ellers ikke har særlig stor dyrkningsmæssig værdi.

Bestilling kan afgives til receptionerne hos LandboThy (96185700) eller Landbo Limfjord (96153000). Du kan også afgive bestilling på mail: hb@landbothy.dk eller mail@landbo-limfjord.dk.

Husk at oplyse hvor stort areal du ønsker frø til, og da der er begrænsede mængder frø, så skynd dig at bestille frø, allersenest 14. april 2020. Frøene kan afhentes på de to landbrugscentre efter påske.

"Markvildttiltag som vildtstriber, barjordsstriber, insektvolde og lærkepletter giver bedre betingelser for flora og fauna, øger biodiversiteten, og skaber øget naturværdi, så her er alletiders mulighed for at sprede lidt mere liv – og farver på Mors", siger Søren Jepsen, planteavlskonsulent Landbo Limfjord
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.