Lokal landboforening står bag nyt fælleshaveprojekt på Djursland

Djursland Landboforening har sat gang i to nye fælleshaveprojekter på Djursland. Landboforeningen ønsker med fælleshaverne at styrke forholdet mellem land og by.

Hvad sker der, hvis man sætter en flok entusiastiske havefolk sammen med en landmand? Det kan man snart finde ud af i Følle på Djursland, hvor et nyt fælleshaveprojekt har set dagens lys.

Ideen bag Djursland Landboforenings fælleshaveprojekter er at styrke lokalsamfundets viden om landbrug og dyrkning samt udbrede "jord til bord konceptet". Samtidig kan landmanden, som har afgivet jord til fælleshaverne, bidrage med sin ekspertise og komme tættere på sine naboer, forklarer Tina Drejer Maaberg, som er tovholder på fælleshaverne og projektkoordinator i Djursland Landboforening.

"Det er et helt utroligt spændende projekt, som vi håber på kommer til at styrke forholdet mellem landmanden og lokalsamfundet mange år ud i fremtiden", lyder det fra Tina Drejer Maaberg.

Det grønne fællesskab

Planteavlsafdelingen i Djursland Landboforening hjalp Tina Drejer Maaberg med at finde gode bud på landmænd, som ville gå ind i projektet. Samtidig indgik hun et samarbejde med Jytte Brokholm, som er 4H konsulent og projektleder på 'Fælleshaver – Endnu flere 4H Haver'.

"Vi er rigtig glade for samarbejdet med 4H Haver. Jytte har en masse erfaring i at drive 4H fællesshaver, som vi har rigtig god gavn af. Det er et godt samarbejde, som har hjulpet vores projekter godt på vej med en pose penge til hver. Midlerne til haveprojektet er bevilget af Nordea-fonden og Friluftsrådet", fortæller Tina Drejer Maaberg.

Den første have ligger i Følle på Djursland. Her er det Mikkel Juhl Nielsen, økologisk mælkeproducent, der har afgivet jord til havefællesskabet Pastinakken, som nu glæder sig over endnu mere plads. De har allerede brugt de bevilgede penge på et stort bålsted, to shelters, et redskabsskur og nogle nye maskiner.

"Pastinakkerne er vildt entusiastiske, og de er altså fantastiske at samarbejde med. De er allerede i fuld gang og jeg ved, at de har planer om på et tidspunkt at invitere lokalsamfundet på besøg", siger Tina Drejer Maaberg.

Det andet fælleshaveprojekt ligger i Norddjurs Kommune, men her er det praktiske endnu ikke helt på plads, så projektkoordinatoren venter lidt med at løfte sløret for, hvor haven præcis ligger.

"Vi er i gang med at få de sidste praktiske detaljer på plads, men den have bliver mindst lige så god som den i Følle ved Rønde – det tør jeg godt love", lyder det fra Tina Drejer Maaberg.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.