Madens Folkemøde klar med det hidtil mest ambitiøse program

Et nationalt topmøde om fremtiden for produktionen af dansk frugt og grønt. To helt nye scener med fokus på iværksætteri og sundhed. 100 spændende sceneindslag. Åbent Folketing og Fødevareministerens lancering af Fortiden i fremtidens mad. Madens Folkemøde er klar med årets program for 31. maj og 1. juni 2024 på Lolland Falster.

Med tre uger til Madens Folkemøde er det fulde program nu offentliggjort. Programmet rummer bl.a. mere end 100 aktiviteter fordelt på ni scener, over 80 stande med dygtige producenter og nogle af landets vigtigste og mest toneangivende organisationer og virksomheder. 

Samtidig kan Madens Folkemøde præsentere et ambitiøst brancheprogram, der rummer et nationalt topmøde, hvor en række avlere, politikere og interesseorganisationer stiller spørgsmålet: Hvordan sikrer vi, at der også er dansk frugt og grønt på hylderne til de næste generationer?

Det skriver The Food Project i en pressmeddelelse.

Brancheprogrammet består også af Faglig Fredag med inspiration til det grønne køkken for landets køkkenprofessionelle samt mini-konferencen Mental Trivsel på Menuen, som sætter fokus på arbejdsmiljø og kultur i den danske restaurantbranche.

Politisk bevågenhed

Fødevareminister Jacob Jensen inviterer fredag til en samtale om, hvordan vi kan bringe vores kulinariske arv i spil og pege på løsninger for fremtidens bæredygtige madkultur. Debatten bringer ny viden om danskernes madkompetencer i spil og markerer samtidig lanceringen af fødevareministerens projekt Fortiden i fremtidens mad.

Fredag er det også muligt at møde en række repræsentanter for en bred vifte af Folketingets partier i Åbent Folketing, hvor bl.a. Ida Auken (S), Charlotte Bagge (M), Christian Friis Bach (R) og Iben Krog (V) stiller op til spørgsmål og debat. 

To nye scener

Sundhed og iværksætteri er to emner, som optager fødevarebranchen, og som derfor danner udgangspunktet for to nye scener på Madens Folkemøde. 

Fredag 31. maj har Fremtidens Fødevarer fokus på innovation og bæredygtighed. Her undersøger iværksættere, forskere og nogle af de største interesseorganisationer, hvordan vi skaber innovation og fødevarestartups, der forandrer verden. 

På den nye Sundhedsscene er der også spændende viden at hente for branchen i bl.a. samtalen om kampagners evner til at flytte danskernes adfærd i en grønnere retning og debatten om at sænke momsen på frugt og grønt. 

- I år præsenterer vi det hidtil mest ambitiøse program på Madens Folkemøde. Der er deltagelse fra regeringen, en række fødevareordførere, førende forskere, toppen af erhvervslivet, de store organisationer og masser af ildsjæle og madinteresserede. Brancheprogrammet cementerer Madens Folkemødes position som det vigtigste samlingspunkt for alle, der arbejder med mad, og vi glæder os til at slå dørene op den 31. maj og 1. juni, udtaler Stine Lolk, direktør i Madens Folkemøde.
 

Faktaboks

Fakta om Madens Folkemøde

  • Afholdes 30. maj – 1. juni 2024 på Engestofte Gods på Lolland-Falster 
  • Op mod 10.000 gæster forventes at besøge Madens Folkemøde
  • Over 200 fødevarevirksomheder, producenter, madhåndværkere og organisationer bidrager med aktiviteter og madoplevelser.
  • Hele programmet findes på www.madensfolkemode.dk/program-2024/ 
  • Madens Folkemøde er blandt andet støttet af Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune, Visit Lolland-Falster og Region Sjælland. 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.