Massiv opbakning til fusion i Thisted og Lemvig

Medlemmerne af LandboThy og Lemvigegnens Landboforening er helt klar til fusion. Det fremgik ved generalforsamlingerne mandag.

Markante flertal i både LandboThy og Lemvigegnens Landboforening sagde mandag aften ja til at fusionere med hinanden og Landboforeningen Limfjord.
Fusionen er dog midlertidigt sat på stand by, efter at 23-nej stemmer i Landboforeningen Limfjord betyder, at der manglede to stemmer i at have det nødvendige to tredjedeles flertal.

Det fremgik ved de tre samtidige generalforsamlinger i Thisted, Lemvig og Skive mandag aften.

100 pct.  sagde "ja"

I Lemvigegnens Landboforening glæder formand Morten Agger sig over 100 pct. opbakning til fusion i hans egen forening ved generalforsamlingen mandag:

10 medlemmer stemte ja til fusion ud af lige så mange fremmødte stemmeberettigede. 

Det beskedne antal svækker ikke Morten Aggers glæde, han ser det som udtryk for, at Lemvigegnens Landboforening allerede 17. maj havde ordinær generalforsamling, hvor 51 sagde ja og kun to nej.

"Medlemmerne så nok ikke nogen grund til at møde op igen, når resultatet var så klart første gang, tænker jeg".

Stort ja i LandboThy

Også i LandboThy var resultatet af fusions-afstemningen mandag aften til at forstå: 84 sagde ja, tre sagde nej og fire stemte blankt.

"Vi havde en fin og egentlig 'normal' generalforsamling med beretning, regnskab og debat om alle de fortrædeligheder, vi kigger ind i med landbrugspakken", siger formand for LandboThy Leif Gravesen.

"Efterfølgende diskuterede vi så vores planer om fremtiden med fusion og fik et rigtig fint afstemningsresultat med opbakning til det, en enig bestyrelse havde indstillet".

Ingen Plan B

Både Leif Gravesen og Morten Agger beklager, at afstemningsresultatet i den tredje forening, Landboforeningen Limfjord, betyder, at fusionsplanerne er sat midlertidigt i bero.

"Det betyder jo, at vi nu er i venteposition, indtil Landboforeningen Limfjord har afklaret generalforsamling nummer 2", siger Leif Gravesen.

"Men sådan er spillereglerne i et folkestyre".

Leif Gravesen understreger, at de tre foreninger ikke har en "plan B" i tilfælde af, at medlemmerne i én af de tre foreninger skulle ende med at vende tomlen ned til fusion. 

Også Morten Agger, Lemvigegnens Landboforening, ærgrer sig en smule over resultatet i Landboforeningen Limfjord. 
"Det er da træls, sagt på jysk. Samlet er der 28 ud af i alt omkring 1.700 medlemmer i de tre foreninger, der har stemt nej. Selvfølgelig vil det da være ærgerligt, hvis de 28 skulle ende med at blive udslaggivende".

Både Morten Agger og Leif Gravesen håber, at en ekstraordinær generalforsamling i Landboforeningen Limfjord vil betyde, at fusionen ender med at få grønt lys også her fra.

Det samme gør Lars Kristensen, formand for Landboforeningen Limfjord, som i aften mødes med foreningens bestyrelse for at beslutte, hvornår en ekstraordinær generalforsamling kan finde sted.

Åben proces

I Landboforeningen Limfjord har nogle medlemmer kritiseret, at fusionsparterne ikke har meldt klart ud, hvordan den planlagte fusionsforening Fjordland vil forholde sig til de tre foreningers eksisterende faglige rådgivningssamarbejder på kvæg og svin.

Leif Gravesen, LandboThy, forklarer, at det ikke har været muligt..
"Vi har lagt vores overordnede intentioner med fusionen frem: At sikre en stærk, faglig rådgivning og en stærk interessevaretagelse. Men vi kan ikke sidde og forhandle om noget, som vi ikke har sikkerhed for, vil ske. Spørgsmål om rådgivningen bliver besluttet af den bestyrelse, der i givet fald kommer til at sidde i fusionsforeningen - men heller ikke før".

LandboThys direktør Henrik H. Galsgaard er af de tre foreningers fælles fusionsudvalg udset til at blive den fortsættende direktør i den planlagte fusionsforening Fjordland.

Beslutningen om i et tidligt stadium at melde valget af direktør ud, har været en velovervejet beslutning, siger Leif Gravesen.
I en situation med en lang proces, hvor det ikke har været muligt at møde medlemmerne ved fysiske generalforsamlinger, har fusionsudvalget ønsket at processen skulle være så åben som mulig i stedet for, at rygterne begyndte at florere "ude bagved linjerne", forklarer han.

"Vi har ønsket, at informationerne skulle ud den rigtige vej, det vil sige via fusionsudvalget. Så kan folk også nå at komme af med eventuel kritik og frustrattionber. Det andet giver bare bagslag", siger Leif Gravesen.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.