Ministre kommer til Fyn for at drøfte vandplaner og CO2-afgift

CO2-afgift og vandplaner bliver de primære temaer, når landbrugets minister Jacob Jensen (V) og fungerende økonomiminister, Stephanie Lose (V), på tirsdag i næste lægger vejen forbi L&F Centrovices lokaler i Vissenbjerg

I næste uge, nærmere betegnet tirsdag den 6. juni, bliver det muligt at diskutere CO2-afgift og vandplaner med de to Venstre-ministre, Jacob Jensen og Stephanie Lose hos Centrovice på Vissenbjerg på Fyn.

Det oplyser Centrovice på sin hjemmeside.

Her lyder det, at ønsket om at tale med landbrugsinteresserede på Fyn kommer i forlængelse af en række tidligere besøg og på baggrund af, at Jacob Jensen (V) nu har siddet som fødevareminister i SVM-regeringen i et halvt år og dermed står overfor i at skulle træffe beslutning om en CO2-afgift, der vil få stor betydning for dansk landbrug.

CO2-afgiftens store betydning for landbruget får da også L&F Centrovice til at opfordre medlemmerne til at tage imod invitationen, som netop er sendt ud.

- Der har været snakket meget om afgiften, og der er markante udsagn om, hvad der sker, når den kommer. Det giver usikkerhed i forhold til, om vi har en chance for at komme igennem. Derfor er det vigtigt at mødes og tale sammen om, hvordan regeringen ser på opgaven og de muligheder, der er. Det må ikke blive en usikkerhedskamp, vi ser ind i, siger Torben Povlsen, formand L&F Centrovice.

Ligesom CO2-afgiften fylder også vandplanerne meget for landbrugets aktører, da vandplanerne stiller store krav til tilbageholdelse af næringsstoffer på markfladen blandt andet i form af efterafgrøder.

- Der er nogle gode ting i landbrugsaftalen, som Jacob Jensen og regeringen arbejder ud fra. Vi skal have mere faglighed ind i vandmiljøarbejdet. Derfor går vi også forrest på Fyn med partnerskaber, der giver et fælles vidensgrundlag for det videre arbejde. De tilgange og idéer, der kommer ud af det, vil vi levere til ministeren, ligesom vi vil argumentere for, at de bliver til nye standarder for arbejdet, siger Torben Povlsen.

Det er regeringspartiet Venstre, der har taget initiativ til mødet, som afholdes hos L&F Centrovice i Vissenbjerg den 6. juni i tidsrummet 19.30-21.30. Mødet bliver en del af en møderække, som ministeren afholder rundt omkring i landet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.