Ni landboformænd drøfter grisetransport med fødevarer-ordfører

Politisk Forum, der arbejder for bedre rammer og betingelser for at drive landbrug i Danmark, mødtes mandag med fødevareordfører Anders Kronborg (S) til en snak om grisetransporter og antibiotika.

De ni landbrugsforeninger bag rådgivningsselskabet Velas har oprettet et Politisk Forum, der skal arbejde for at skabe de bedst mulige rammer og betingelser for at drive landbrug i Danmark. 

Politisk Forum består af formændene for de ni foreninger, som mødes fire til seks gange om året for at drøfte politiske emner og udfordringer på både nationalt, regionalt og lokalt plan. 

"I Politisk Forum vil vi arbejde for landbrugets interesser. Vi vil søge indflydelse på den landspolitiske dagsorden og arbejde for, at det er fagligheden og fornuften, der går forrest, når der skal træffes beslutninger", fortæller tovholder for Politisk Forum, Henrik Nielsen, og fortsætter:

"Vi repræsenterer mere end 5000 landmand på Fyn og i det midt- og østjyske. Ved at foreningerne går sammen i et Politisk Forum kommer vi til at stå stærkere og få en tydeligeres stemme. Det kan kun være til gavn for vores medlemmer. Vi tror på, at dialog er vejen til de gode løsninger", understreger han.

Møde med Anders Kronborg

Mandag 11. maj trak medlemmerne i Politisk Forum for alvor i arbejdstøjet. De holdt et virtuelt møde med Anders Kronborg (S), der er fødevareordfører og medlem af Miljø- og Fødevareudvalget. På mødet deltog også formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke. Der blev både drøftet eksport af smågrise, brug af antibiotika og udvidelse af stalde. Vinterens massive mængder regn og oversvømmelser var også på dagsordenen. 

"Vi havde nogle rigtig gode drøftelser og var blandt andet omkring forslaget om øget loftshøjde i grisetransporter og forslaget om yderligere restriktioner for at bruge antibiotika. Det er vigtigt for os, at fagligheden altid går forrest, når politikerne træffer beslutninger. Vi havde en rigtig god dialog og aftalte, at vi fortsætter drøftelserne på Christiansborg, når Corona-situationen tillader det. Det ser vi bestemt frem til", understreger medlem af Politisk Forum, Torben Povlsen. 

Anders Kronborg supplerer.

"Jeg nyder generelt debatter og drøftelser med landmænd, da det er et dejligt folkefærd, som kalder en spade for en spade og en skov for en skovl. Vi havde en god drøftelse, og selvom problemstillingerne er alvorlige, så kunne vi stadig både grine og have et glimt i øjet. Når vi igen må mødes efter Corona, så har jeg aftalt med landmændene, at vi mødes på Christiansborg. Landbruget kommer til at spille en central rolle i den grønne omstilling, og her er det vigtigt med dialog, så vi løfter opgaven i fællesskab", slutter Anders Kronborg (S), som er socialdemokratiets fødevareordfører.  

Faktaboks

De ni foreninger bag Politisk Forum er:

  1. Familielandbruget Midtjylland
  2. Landboforeningen Centrovice
  3. Landboforeningen Kronjylland
  4. Landboforeningen Midtjylland
  5. Landboforeningen Odder-Skanderborg
  6. Samsø Landboforening
  7. Vejle-Fredericia Landboforening
  8. Østjydsk Familielandbrug
  9. Østjysk Landboforening

Foreningerne har via Landbrug & Fødevarer Østjylland et samarbejde med Djursland Landboforening

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.